NRK Meny
Normal

Selger leiligheter som varmt hvetebrød i Tysfjord

I Drag i Tysfjord er det boligsatsing etter at det i lengre tid har vært prekær boligmangel.

Bård Eriksen står i byggetomta som allerede er i gang med skogrydding.

Bård Eriksen og Aurora Polaris Invest AS har nettopp ferdigstilt fire leiligheter, som de solgte med en gang. Nå har de satt i gang med trinn II, hvor de skal bygge enda fire leiligheter

Foto: Simon Piera Paulsen / NRK

Bygdesamfunnet Drag i Tysfjord vært lenge vært preget av boligmangel og lite boligbygging. NRK har over flere år omtalt boligmangelen på Drag i Tysfjord .

Aurora Polaris Invest AS har nettopp ferdigstilt fire leiligheter, som alle forlengst er solgt. Nå har de satt i gang med trinn II, hvor de skal bygge enda fire leiligheter. De har over flere år sett behovet i markedet. Derfor kastet de seg rundt, og bygde i privat regi.

– Alle leilighetene har gått unna før vi er kommet i gang. Trinn I var utsolgt før vi sparket i gang den, og det samme med trinn II. Etterspørselen er det ingenting å si på, til tross for at enkelte hevder at det ikke er boligmangel her, sier styreleder og daglig leder i Aurora Polaris Invest AS Bård Eriksen, som er veldig fornøyd med salget.

Nybygd leilighetsbygg på Drag i Tysfjord

Dette leilighetsbygget med fire leiligheter ble solgt ut med en gang, i tillegg til et liknende leilighetsbygg, som skal oppføres på oversiden.

Foto: Privat

– Drømmesituasjon for oss

– Vi synes det er veldig artig, det er jo en drømmesituasjon. Vi har jo heller ikke markedsført på annet vis enn gjennom jungeltelegrafen.

– Hvorfor tror du at det er sånn at leilighetene har solgt unna med en gang?

– I tillegg til at det er en flott og praktisk løsning, så har vi også tenkt på plasseringen, hvor vi har en flott utsikt. I tillegg ser vi at mange unge folk ønsker å bo i leilighet, selv på landet. Man trenger bare å konsentrere seg om det innvendige, og sameiet tar seg av det utvendige. Man kjøper seg mer fritid.

– Marked for flere boenheter

Bård Eriksen tror at man kunne bygd mange boenheter til på Drag med den boligsituasjonen som er der.

– Det er mange aktører foruten oss som ser mulighetene, men vi har en liten utfordring med gamle reguleringsplaner og da stanger man hodet i veggen. Man må bygge i privat regi, og det betyr privat vann og kloakk, og det er fort kostnadsdrivende.

Eriksen ser absolutt muligheten for at hans selskap kan bygge enda flere felt på Drag, i tillegg til det byggetrinnet som allerede er gjennomført og det som skal gjennomføres.

– Vi er lokalpatrioter så vi håper at andre aktører også ser at det går an å skape noe. Vi er av den overbevisning om at aktivitet skaper aktivitet. Det gir positive ringvirkninger til hele lokalsamfunnet, sier Eriksen, som selv er fra Drag.

Må bo hjemme til de er 40

Stina Johnsen er en av de som har fått kjøpt seg leilighet, og hun er glad over at det bygges på Drag.

– Det er kjempebra. Når det blir utsolgt så fort så viser det at det trengs flere boliger. Det er positivt for bygda.

Hun og samboeren var snar med å slå til når det endelig kom leiligheter for salg.

– Vi vet hvordan markedet er her. Det er lange køer overalt. Man vet at det ikke er ledig noe, så vi har egentlig ikke vært på utkikk etter boplass, men vi slo til med en gang det kom noe. Det gikk fort å bestemme seg.

Johnsen forteller at når boligsituasjonen er slik som den har vært lenge på Drag, så er det mange som må bo hjemme hos foreldrene til de er nærmere 40 år.

– Det er ikke noe problem med å bo hos foreldrene, selv om folk ikke trakter etter det. Men det går en viss grense for alle, man vil jo ha eget, sier Johnsen.