Savnet jeger bar to reinsdyr 40 kilometer

Et søk etter en reinsdyrjeger på Grønland endte godt da mannen ble funnet i god behold etter å ha båret to reinsdyr 40 kilometer ut til kysten.

Villrein

Mannen var sulten og utmattet etter å ha båret to reinsdyr 40 kilometer til kysten.

Foto: Per Jordhøy

Politiet i Qeqqa Sisimiut på Grønland mottok onsdag formiddag en melding om at mannen var savnet i Itilleq-fjorden , skriver Kalaallit Nunaata Radioa .

Han hadde mandag blitt satt i land ved Qooruarsuaq Killeq sammen med to andre jegere.

Planen var at de dagen etter skulle hentes av en jolle i Umiartortarfinnguaq.

Skutt et reinsdyr

Cirka 20-25 km. inne i dalen skiltes den savnede mannen fra de andre jegerne, da han hadde skutt et reinsdyr. Han hadde sagt til de andre at han skulle følge etter dyret.

Mandag ved midnattstid hadde de to andre jegere nådd til det avtalte møtestedet og etter at jaktkammeraterne hadde forsøkt å finne mannen uten hell, hadde resten av jaktlaget kjørt til Itilleq, hvor de meldte jegeren savnet.

Sulten og utmattet

Politiet foretok deretter eftersøkning i området med helikopter, og ved 15-tiden onsdag blev den savnede fundet i Umiartortarfinnguaq. Han hadde nådd fram til til kysten i god behold, selv om han var sulten, siden han ikke hadde fått noe å spise på lenge.

– Det viste seg, at den savnede hadde skutt to reinsdyr, som han selv hadde båret til kysten.

Det var en tur på cirka 40 kilometer, og mannen hadde blitt så utmattet at han hadde måttet sove ute i det fri opp til flere ganger, før han nådde kysten, forteller Johan Davidsen fra politiet i Qeqqa til Kalaallit Nunaata Radioa.