Normal

Sápmis svar på Muse – klar med singel

Tidligere irriterte han vettet av naboene, senere har han blitt sammenlignet med Muse – nå slippes singelen til bandet Ivvár.

Jon Iver Eira Tellefsen sang singelhiten Moonflower på direkteradioprogrammet "Dáppe Dál". Singelen slippes 27.juni 2014.

Under NRK Sápmis DAB-radio program «Dáppe Dál» (Her Nå) fremførte Jon Iver Eira Tellefsen den nye Ivvár singelen «Moonflower».

Det relativt ukjente bandet Ivvár har spilt konserter i mange år begynner nå å bli kjent i den nordlige delen av landet. Nå er de endelig klare med singel.

Allerede i 2011 skrev Altapostens tydelige imponerte musikkanmelder følgende om bandet og vokalisten Jon Iver Eira Tellefsen:

«Dette kan bli noe stort. Tellefsens stemme vekker assosiasjoner et sted mellom Crashtest Dummies-vokalist og selveste Sivert Høyem.»

Samtidig ble Ivvár i Nord-Norges største avis Nordlys beskrevet som en samisk versjon av Muse av festivalsjefen for Skiippagurrafestivalen, Øyvind Stangnes.

– Sock kanskje?

Det var en spent vokalist som presenterte den nye låten si på direktesendt radio på torsdag.

Dáppe Dál-programleder Saia Stueng fikk seg en overraskelse da hun fikk vite hva sjangeren til bandet Ivvár heter:

Kan du fortelle litt om bandet ditt?

Jon Iver Eira Tellefsen

Ivvárs vokalist Jon Iver Eira Tellefsen var spent før radiosendingen.

Foto: Carl-Gøran Larsson / NRK

– Vi startet Ivvár for omtrent fem år siden. Jeg har et par samiske musikere, og i tillegg er en Harstad-gutt med på laget. Vi spiller alternativ poprock, eller samerock, jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle det. Sock kanskje?

Sock? Det var et fint ord! Hva slags sjanger er Sock?

– Tja. nå angrer jeg med en gang at jeg sa det, svarer Jon Iver Eira Tellefsen lattermildt før han fortsetter, det er alternativ poprock på samisk. Vi synger både på engelsk og samisk. Så hvordan plata forøvrig er kan du høre etterpå, og i ukene fremover.

«Moonflower»

«Moonflower» heter singelen til Ivvár som slippes i dag. Tellefsen fremførte sangen Live i NRK studioet (se og hør øverst i saken).

Den behagelige og straks iørefallende sangen fremfører Ivvár-vokalisten med sin særegne sangstemme, til glede for NRK Sápmis lyttere.

Her kan du høre singelen (NRK tar ikke ansvaret for innholdet i eksterne lenker):

Samme produsent som 30 Seconds to Mars

Låten er spilt inn i Hollywood i USA og i Tromsø.

Produsenten er ingen ringere enn Ben Grosse. Han har vært produsent for verdensartister som Marilyn Manson, Depeche Mode, Ben Folds, og Thirty Seconds to Mars.

Det var Sáivus Lásse Kvernmo som satte Tellefsen i kontakt med den amerikanske produsenten.

– Det var som en drøm som ble sann, sier Tellefsen om muligheten å få spille inn plate med en så dyktig produsent.

Han har holdt på med musikk siden han var 14, og det var kanskje allerede da han begynte å drømme om å en gang spille inn sanger i USA.

– Synginga startet jeg vel med da jeg var rundt 15–16. Det var en ren tilfeldighet at jeg oppdaget at jeg hadde en sangstemme, men har ikke klart å holde kjeft siden. Det er vel både til irritasjon og glede, spesielt hos samboere og utleiere, avslører vokalisten.

I 2009 traff han de andre bandmedlemmene Magnus Tornensis fra Kåfjord, Steffen Rasmussen fra Nordreisa, og Magnus Langseth Kristoffersen Harstad. Siden har de hengt og spilt sammen.

Har releasekonsert på Riđđu

Ivvár skal blant annet opptre på Riddu Riđđu festivalen i sommer.

– Vi har rullet rundt på Riđđu i årevis, og ønsket å få stå på Riđđu-scenen. Så dette gleder vi oss enormt til, sier han svært tilfreds.

På bandets fanside på Facebook, som du finner her (NRK tar ikke ansvaret for innholdet i eksterne lenker) kan du lese mer om bandets konsertplaner.