Sápmis første smell

Team Sápmi slet og tapte til slutt 3-1 mot Yukon. Treneren legger en del av skylda på annerledes regler.

Team Sápmi har tapt

Skuffede jenter etter kampen mot Yukon som de tapte 3-1.

Foto: Sara Beate Eira / NRK

- Det som frustrerer meg og spillerne er det her tilbakespillet til keeper. Jentene får jo ikke lov til å presse keeperen innenfor tre-meteren foran målet og keeperen får holde på ballen omså hvor lenge, forteller trener Bengt Jensen.

Mister flyten

Sápmi scorer et mål i kampen sent på tirsdagskvelden, men det holder ikke mot Yukon som scorer tre. Jensen synes ikke det var et fortjent tap og synes det burde blitt minst uavgjort.

- Den tilbakespill-regelen gjør at jentene mister flyten i spillet, fordi de ikke får lov til å jage ballen helt frem til målet. Det er frustrerende, sier Jensen.  

HØR: Trener Bengt Jensen om kampene

Treneren og jentene

Trener Bengt Jensen og jentene i pausen.

Foto: Sara Beate Eira / NRK

Holdt på å miste en kamp

Tidligere på dagen har jentene spillt en kamp allerede, men det oppstod et lite problem før kampen. Skjemaet hadde nemlig blitt endret litt, og det hadde gått hus forbi lagledergruppa.

- Vi hadde gitt jentene fri så dem skulle slippe å stå opp tidlig i dag. Under frokosten får jeg og medtrener Rakel Nergård en telefon fra Aslak Paltto om at jentene har kamp klokken ni på morgenen, forteller Jensen.

Dermed måtte jentene stille opp på kamp nesten rett fra soveposene uten frokost. Trenerne kom ikke frem før under slutten av første omgang.

- Jentene var veldig tøffe og tok litt initiativ selv og ledet kampen 5-2 da vi kom frem. Sluttresultatet blir 5-4, men dem vinner og jeg er fornøyd, sier Jensen.

Han tror at jentene er veldig sugne på revansje i dagens kamp.

Sápmi ligger nå på andreplass, foran seg har de Yukon, som har vunnet alle kampene. Sápmi vant også sin første kamp

Resultater fotball, junior damer