Sápmis første seier i AWG

Fotballjentene kjempet hardt mot Alaska og klarte å score det avgjørende målet i sluttminuttene. Treneren tok nesten til tårene etter seieren.

Heidi Andreassen for Team Sápmi

Heidi Andreassen i rødt for Team Sápmi.

Foto: Sara Beate Eira / NRK

- Det her er stort, jeg er så stolt av jentene mine nå, sier Bengt Jensen. Han var så glad at han nesten ble rørt til tårer.

Sápmis trener Bengt Jensen

Trener Bengt Jensen.

Foto: Sara Beate Eira / NRK

Uvante vanter

Jentene slet litt i begynnelsen av første omgang og slapp inn det første målet etter 40 sekunder. 

- Det kan forklares med at de ikke er vante til å spille med vanter eller vegger, men jentene tok seg jo fort inn igjen. Jeg tror at vi kommer til å bli farlige når vi venner oss til vantene, sier trener Jensen.

HØR: Trener Bengt Jensen

Vant tross skader

En av Sápmis fotballspillere, Káre Brita Eira, ble skadet under en  turnering i Karasjok for drøyt to uker siden. Det var lenge usikkert om hun kunne reise til Canada, men hun ble med. Nå roser treneren innsatsen hennes. 

- Vi har spillere som egentlig ikke er spilleklare på grunn av skader, men som trår til for laget. Káre Brita kommer inn som en bauta i forsvaret selv om hun nylig ble skadet. Det synes jeg er mektig imponerende, sier Jensen.

Team Sápmi AWG

Fornøyde jenter etter seier. F.v. Ragnhild Fosshaug, Heidi Andreassen, Ann Solbritt Eira Logje, Káre Brita Eira, Inga Biret Marja Triumf, Mia Carina Eira, Benedicte Elise Dahl og Anna Strømsnes.

Foto: Sara Beate Eira / NRK

Beste motstander

Hele kampen var preget av fart og spesielt spilte Alaska mye på det. Det kunne virke som om de samiske jentene var litt spente og nervøse i begynnelsen. 

- Det var en veldig jevn og spennende kamp, men jeg synes vi gjør en god jobb. Alaska skal visstnok være de sterkeste motstanderne våre og de var jo veldig gode, sier Inga Biret Marja Trimuf.

GULDAL: Inga Biret Marja Triumf

Resultat:

Alaska - Sápmi        4-5

Målscorere Sápmi:

Heidi Andreassen

Ann Solbritt Eira Logje

Káre Brita Eira

Benedicte Elise Dahl (2 mål)