Sápmi vant bronsefinalen

Det ble 3-1 mot Kurdistan. Dette var Sápmis beste kamp i Viva World Cup.

Sápmi feirer bronsen i Viva World Cup
Foto: Sigve Nedredal / NRK

Etter mye forandringer fra kamp til kamp i turneringen, så fant Sápmi endelig ut hvilke spillere som spiller best.

Sápmi har hatt tre trenere i turneringen, og det var den siste treneren Svein-Ole Sandvik som fikk ut potensialet i laget. Han lot spillerne spille i posisjoner de er vant med.

Tidlig mål

Mikal Eira scorer det første målet

Mikal Eira scorer det første målet

Foto: Sigve Nedredal / NRK

Kampens første mål kom etter fem minutter. Mikal Eira scoret på straffe. To minutter senere scoret Mikael Stangnes.

Etter 31 minutters spill kom Sápmis tredje mål. Det var mye fram og tilbake foran målet før ballen havnet i Kurdistans mål. Målet ble kreditert Mikal Eira.

Kurdistan scoret sitt eneste mål mot slutten av kampen.

- Nå er jeg glad

Sápmis trener Svein-Ole Sandvik var strålende fornøyd med dagens kamp. Han kunne konstatere at laget lyktes med taktikken.

- I denne kampen lot vi spillerne spille i posisjonene de er vant med i sine klubblag. Problemet tidligere har vært at spillere har spilt i feil posisjoner og vi i trenerteamet klarte ikke å bli enige om lagoppsettet, sier Sandvik.

- Kunne vært i finalen med dette spillet

Med dette spillet tidligere i turneringen ville Sápmi vært i finalen tror sameradioens ekspertkommentator Nils-Henrik Sikku.

- Sápmi spilte meget overbevisende i dag, det er synd at deres beste kamp var den siste i turneringen. Det er dårlig at trenerne ikke ble enige om hvem som skal spille kampene og i hvilke posisjoner. Svein-Ole Sandvik fikk orden på laget som Morten Pedersen og Rune Berger ikke maktet, sier Sikku.