Sápmi misbrukte den siste sjansen

Sápmi herrelag gjorde en god kamp. Men klarte ikke å score målene som ville gitt de plass i finalen. Resultatet ble 2-0 til Padania.

Sápmi spiller gratulerer Padania med seieren

Sápmi spilte en av sine beste kamper i Viva World Cup turneringen, men det holdt ikke kampen ut.

Da Sápmi trener Morten Pedersen valgte å flytte venstreback Øyvind Nilsen framover på venstre side, fikk Padania åpningene de trengte på Sápmis venstre side. Og da scoret Padania to mål på to minutter.

- Veldig skuffet

Morten Pedersen

Sápmi trener Morten Pedersen

Trener Pedersen var veldig skuffet over resultatet. Han mente at Sápmi var klart best.

- Dette var vår beste kamp hittil. De satset alt og ting fungerte bra. Jeg er veldig fornøyd av guttan, sier Pedersen.

Sápmis Johán Anders Logje var igjennom Padanias forsvar mot slutten av kampen, men ble felt like utenfor 16 metersmerket.

- Jeg var klart innenfor 16-meteren da jeg ble felt, og jeg fatter ikke at dommer Ragnar Dahl dømte frispark istedenfor straffe, sier en skuffet Logje.

Padanias kaptein imponert

Alessandro Dal Canto

Padanias kaptein Alessandro Dal Canto berømmet innsatsen til Sápmi, men er glad for at laget deres fikk de to målene som gjør at de er i finalen.

Målscorere var Giordan Ligarotti og Michele Cossato. De to målene kom i 85. og det 87. minuttet.