Hopp til innhold

Sapmi knuste favoritten 15-1

Til tross for storseier mot hjemmefavoritten Alaska, nekter treneren til Sapmi å ta helt av.

Sapmi slo Alaska 15-1 i åpningskampen,

Sapmi-jentene fikk en grei dag på banen mot Alaska i dag. Trykk på bildet for å se på video.

Ulrika Renström

Sapmi-trener Ulrika Renström.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

– Vi må fortsatt ta en kamp av gangen og holde fokus i hver eneste kamp fremover. Målet vårt er selvsagt gull, men det klarer vi bare hvis vi presterer på et høyt nivå i hver kamp, sier Saqpmi-trener Ulrika Renström.

Både hun og de samiske jentene er storfornøyde med storseieren over de siste to års finalister i Arctic Winter Games.

Alaska på sin side forlot banen ydmyket og slukøret.

Bursdagsbarnet mistet tellingen

På målgtavla sto det til slutt 14-1 til Sapmi, men det viste seg at den som styrte resultatservicen hadde gått glipp av et Sapmi-mål.

Lena Romsdal Moe

18-åringen Lena Romsdal Moe.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Det var ikke bare arrangørene som ikke klarte å følge med på stillingen. Bursdagsbarnet Lena Romsdal Moe (BUL Alta), som fyller 18 år i dag, var heller ikke helt sikker på resultatet.

– Jeg tror vi skårte ti mål, sa hun til NRK like etter kampen.

Hun smilte fra øre til øre at resultatet ble enda verre for Alaska.

– Oi! Jeg visste ikke at det ble så mye, sier jenta som fikk ett mål i protokollen.

– Nyttig turnering for Sapmi

I den største jenteklassen i årets fotballturnering i Arctic Winter Games er det bare fire lag med.

I tillegg til Sapmi og Alaska deltar North West Territories og Nunavut. Renström er ikke bekymret for at turneringen er så amputert.

– Det er synd at ikke flere lag deltar, men vi får likevel nok kamptrening. Det blir nemlig spilt en dobbeltserie de fire lagene imellom og et sluttspill. Derfor får vi jo kamper nesten hver dag i en uke fremover, sier Renström.

Sapmi - Alaska 14-1

Det ble til slutt så mange mål at det gikk helt i surr for de som styrte måltavla. Først trodde man at sluttresultatet ble 14-1.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Både lagledelsen og spillerne var veldig spent før dagens åpningskamp. Spillerne har nemlig bare sen trening sammen før kampen og det var fredag kveld.

– I Skandinavia har vi veldig mange gode damespillere. Derfor er det ikke noe merkelig at vi klarer å hevde oss her, sier treneren.

Korte nyheter

 • Bulkka ruoná tjuovgav vaddá Oslo pride ásadibmáj tjaktjaj

  Bulke mielas Oslon dåhkki pridav ásadit oajvvestádan tjaktjaj. Dav javllá staboajvve Harald Nilssen Oslo bulkkeguovlon.

  Oslo Pride ganugahteduváj biehtsemánon guoktalåkvidát biejve vuohtjusa maŋŋela Oslon ijá åvddåla.

  Nihtodime diehti ij la læhkám sihkar jut pride máhtá ásaduvvat.

 • Savnet person i fjellene i Jokkmokk

  En eldre person skal være savnet i fjellene i Jokkmokk kommune i Sverige, skriver SVT Sameradioen på deres hjemmesider. 68-åringen forlot Vaisaluokta i Jokkmokk kommune i Sverige forrige torsdag og skulle etter planen gå ned i Hellmobotn i Hamarøy kommune i Nordland. På bakgrunn av at personen verken har kommet frem eller hørt av seg til noen, etterlyses han derfor nå i sosiale medier. Sameradioen skriver at de ikke har fått bekreftet om det er startet søk av personen fra politiets side på svensk side. Politiet i Norge sier til NRK at de har mottatt informasjon om at en person skal være savnet, men at de ikke er involvert i saken og ikke kan bekrefte om det pågår søk etter vedkommende. NRK har ikke lyktes å fått tak i politiet i Sverige.

 • Kristin Harila vuot gorŋgnen várrečohkkáide

  Finnmárkolaš Kristin Harila lea dál fitnán 11 daid 14 plánejuvvon várrečohkaide. Bearjadaga ija miel joavddái son Gasherbrum I (8080 moh) čohkii. Golbma beaivvi ovdal, borgemánu 8. Beaivvi gorŋgnii son gis Gasherbrum II (8034 moh). Várit leaba máilmmi 11. ja 13. Stuorámus várit. Harila aiggošii fitnát buot máilmmi váriin mat leat badjel 8000 mehter, ja ulbmil livčče dahkat dan guđá mánus ja guđa beaivvis.