Sápmi felt av sin egen arroganse

Sápmi tapte kampen som både spillere og trener trodde de skulle vinne. Motstander Provence ble for sterke med 2-1 seier.

Sápmis lag første kampen
Foto: Sigve Nedredal / NRK

Isak Ole Hætta

Isak Ole Hætta

Foto: Sigve Nedredal / NRK

Nå vinner ikke Sápmi gruppen sin i Viva World Cup som Sápmi-trener Isak Ole Hætta så selvsikkert trodde.

Kampen endte til slutt 2-1 i Provences favør.

Hele kampen begynte veldig bra med Sápmi-dominans fra avspark som ga uttelling i mål etter kun fem minutters spill. Målscorer ble Erik Bertelsen.

Varte i en halv omgang

Sápmi holdt dominansen omtrent til omgangen var halvspilt, men etter det forsto spillerne fra Provence spillestilen og begynte presse på foran målet til Sápmi.

Provence hadde noen gode sjanser, men keeper Kristian Bergtald gjorde noen gode redninger og fikk også ved noen anledninger hjelp fra målstanga.

I det 37. spilleminutt får Provence det målet som de jaget. Målscorer ble Enais Hammoud som også scoret to mål i deres første kamp mot Gozo.

Sápmi forsøkte med noen langpasninger mot spissen Matti Eira, men han klarte ikke å krige seg gjennom Provences forsvar.

– Fungerte ikke

Trener Isak Ole Hætta forklarer at spillerne hans ikke er vant med å spille på vanlig gress og ikke klarer å spille like raskt som de ønsket.

Keeper Kristian Bergtald

Keeper Kristian Bergtald får utvisning etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort.

Foto: Sigve Nedredal / NRK

– Bevegelsene i laget er også for dårlig når vi vinner ballen. Spillet våres fungerte rett og slett ikke, vi fant ikke rytmen i laget, sier Hætta.

Keeper utvsining

I andre omgang pådrar keeper Kristian Bergtald seg sitt andre gule kort i kampen etter å ha felt en Provence spiller uregelmessig innenfor straffefeltet. Da måtte keeper Kjetil Thomassen inn, men han klarte ikke å ta straffeskuddet fra Eddy Hammami.

Mot slutten av kampen tar Hætta ut en back og setter inn en ekstra spiss for å satse på å få utligningsmålet som aldri kom. Sápmis første tap var et faktum.

Tabell over Sápmis gruppe.

 Lag

Poeng

 Spilte kamper

Antall seire

Provence

6

2

2

 Gozo

0

1

0

 Sápmi

0

1

0

Gozo neste motstander

På onsdag venter en ny kamp for Sápmi, og da er det mot puljens antatt dårligste lag Gozo. Hvis Sápmi vinner kampen, da går de videre til semifinalen.