NRK Meny
Normal

– Det føles helt forferdelig

Etter helgens VG oppslag om overgrep i Tysfjord prioriterer nå Samisk nasjonalt kompetansesenter – psykisk helsevern og rus (SANKS) å styrke sin tilstedeværelse i Tysfjord.

SÁNAG/SANKS-plakat

SANKS leder er rystet men er klar til å tilby hjelp.

Foto: NRK

​Samisk nasjonalt kompetansesenter – psykisk helsevern og rus (SANKS) styrker sin tilstedeværelse i Tysfjord for bedre å kunne gi bistand/hjelp til overgrepsofre, overgripere eller andre berørte, Dette skriver SANKS i en pressemelding.

I tillegg til psykiatrisk sykepleier på Tysfjordkontoret vil det fra og med mandag 20. juni til og med fredag 1. juli i ukedagene være mulighet for samtale med en psykolog. Det vil være kontor tilgjengelig både på Innhavet og på Drag, alt etter hva som passer best.

Gunn Heatta

SANKS leder, Gunn Heatta.

Foto: Siv Eli Vuolab / NRK

– Det føles helt forferdelig

Leder for «SANKS», Gunn Heatta mener det er viktig å bistå befolkningen og kommunen og hjelpe dem å tilby hjelp til de som trenger det.

– Det føles helt forferdelig, vi må gjøre våres beste og støtte de som står fram og gi et godt tilbud til de som har behov for det, sier Heatta.

– Vi har hatt en del henvendelser, og vi forventer også at flere vil henvende seg til oss i fremtiden, sier hun.

De som ønsker kan ta kontakt med psykiatrisk sykepleier Anja Skjelnes 90012978 fortløpende for avtale. Fra og med mandag 20. juni kan psykologen kontaktes på 90875323. Dette enten via sms eller samtale