Partyjoikeren følte seg håpløs som rockevokalist

– Det er mange opptak som har gått i søpla, sier Rolf Morten Anti Amundsen, som måtte søke hjelp hos en sangpedagog for å finne rockestemmen i seg selv.

Northquake

BANDET: Knut Eilif Bakkevold, Øyvind Karlsen og Rolf M. A. Amundsen.

Foto: Privat

Mange kjenner Rolf Morten som vokalist i partybandet Rolffa. Nå gir han og det nye bandet hans ut sitt første album, og da er det rock det går i!

Northquake

Navnet på gruppa passer veldig godt til den sjangeren vi har landet på, sier vokalisten.

Northquake har eksistert i litt over ett år nå. Tidligere har de gitt ut en EP og en singel, og da hadde de Drammenseren Jan Le'Brandt som vokalist.

– Da både Jan og vi merket at vi hadde ulike visjoner om musikken, begynte jakten på en ny vokalist, sier Rolf Morten. Valget falt til slutt på han selv.

Northquakes vokalist

– Ja det må jo være litt krutt og kanoner i talerøret for at man skal komme gjennom som vokalist i et slikt band, sier Rolf Morten.

Foto: Privat

En aha-opplevelse!

– Selv om jeg har sunget partyjoik i X antall år, så har jeg aldri vært en sanger på så måte at jeg er lært. Det aller meste jeg kan, har jeg lært meg selv, sier Northquakes ferske vokalist.

– Det har vært noen dager i begynnelsen der jeg øvde og det føltes håpløst, da tok jeg kontakt med en sangpedagog som ga meg en aha-opplevelse. Etter den ene timen har jeg forsket, gjort research og googlet meg frem, og lært meg den teknikken jeg ville bruke.

Bandets trommeslager, Øyvind Karlsen, er meget fornøyd med vokalistens prestasjoner. – Han har taklet det veldig bra og vi har jobba tett, han har øvd og stått på. Vi er veldig fornøyd med hvordan alt sammen låter nu.

Northquakes trommeslager Øyvind Karlsen

-Vi ser veldig frem til å gi ut dette albumet nå, sier Øyvind.

Foto: Privat

Samisk?

– Vi har ikke bevisst jobbet for å ha samiske elementer i musikken, men spesielt på grunn av min bakgrunn så er den nok noe inspirert av det samiske og det arktiske, sier Rolf Morten.

Alle låtene i albumet er på engelsk, dette fordi Northquake guttene sikter mot utlandet etter hvert.

Words Of Disguise

Det heter Northquakes album som slippes 1. juni.

Så får vi se om «Words Of Disguise» får like god tilbakemelding som EP-en deres « Victorious » fikk av det kjente rockmagasinet Norwayrock.

Her er albumets teaser Words Of Disguise .