Samler samiske opplevelser i ny brosjyre

Det samiske reiselivet i Nord-Norge skal utvikles til å bli en hovedgrunn for at reisende vil nordover.

Johan P. Eira

Johan P. Eira serverer smakebiter til turister i lavvuen.

Foto: Johan Wildhagen – visitnorway.com

Nyttig turistinformasjon og spennende turforslag samles nå i en brosjyre som skal fremme samisk reiseliv og samiske opplevelser.

Lanseringen skjer på Norwegian Travel Workshop (NTW) i Alta i slutten av mars.

Bak satsningen står et treårig prosjekt som jobber med å få frem gode produkter som kan fungere som spydspisser for samisk reiseliv i markedet.

Lise Nilsen og Beate Juliussen

Lise Nilsen, prosjektleder NTW Alta og Beate Juliussen, prosjektleder Samisk Reiseliv i Nord-Norge.

Foto: Privat

Skal få folk nordover

Som et bidrag i denne satsningen har vi valgt å lage en egen brosjyre på engelsk. Den tar for seg både faktainformasjon og presenterer en rekke spennende turforslag både i Nordland, Troms og Finnmark

– Det samiske reiselivet i Nord-Norge skal utvikles til å bli en hovedgrunn for at reisende vil nordover, sier prosjektleder Beate Juliussen i Origo.

Hun forklarer at den nye brosjyren vil gi leserne et lite innblikk i samisk språk og kultur, og at de også vil kunne finne en rekke flotte turforslag som innbefatter samiske opplevelser i alle de tre nordligste fylkene;

– Vi har en rekke gode leverandører av forskjellige samiske opplevelser med i dette samarbeidsprosjektet, sier Juliussen.

Det er snakk om aktiviteter som leveres både i sommer-, vinter- og de såkalte skuldersesongene, og vi tror at blandingen av naturopplevelser kombinert med kulturopplevelser virker tiltrekkende for den type turister som reiser nordover.

Godt synlig under NTW

Juliussen forteller at de i tillegg til å lansere egen brosjyre, vil være svært så synlig og delaktig under den store reiselivs-workshopen som finner sted i Alta månedsskiftet mars/april.

Det er 650 påmeldte til arrangementet og i tillegg til å distribuere brosjyren vil de reise en lávvu inne i Finnmarkshallen, og lage et samisk miljø med samisk vertskap som formidler historier.

De er også med som vertskap under åpningen av NTW og er med på å lage et miljø rundt snø- og is-parken i sentrum, med reinsdyr og servering av tørket reinkjøtt.

Deltakerne i prosjektet skal også fungere som «veivisere» og følge gjestene til og fra åpningsseremonien, sier Juliussen.