– Det blir en spennende helg

Sara Birgitte Marie Eira innrømmer at det kiler litt ekstra i magen. Denne helga er hun en av 700 idrettstalenter som deltar på Barents Winter Games i Tromsø.

Sara Birgitte Marie Eira

Sara Birgitte Eira spiller for Norge denne helga under Barents Winter Games. Eira er en aktiv fotballspiller til daglig i Alta IF hvor hun spiller for Bossekop UL.

Foto: Alta IF Fotball

– Vi skal møte Finland og Sverige, og jeg har hørt at de har elitespillere med seg på laget sitt. Det blir veldig spennende å møte dem, de spiller på et høyt nivå, så det gleder jeg meg masse til, sier Sara Birgitte Marie Eira (22) fra Kautokeino.

Sara Birgitte Eira er en av dem som skal representere Norge i futsal-grenen i Tromsø denne helga under Barents Winter Games, som samler mer enn 700 unge idrettstalenter i alderen 15 til 23 år fra barentsområdene i Norge, Sverige, Finland og Russland.

Gjennom hele helga skal det konkurreres i ni ulike idrettsgrener, som er bordtennis, skøyting, futsal, innebandy, badminton, skyting, bryting, biathlon og turn.

Også Gunn Rita Boine fra Tana Bryteklubb er tatt ut i den norske bryte-troppen.

– En stor ære

Til vanlig spiller Sara Birgitte Marie Eira innendørsfotball l i Bossekop UL i Alta. Hun har også spilt for Team Sápmi under AWG i Alaska, Canada og Nunavut, men hun har aldri deltatt på Barents Winter Games før.

Forespørselen fikk hun for to uker siden.

– Jeg hadde aldri hørt om Barents Winter Games, men så fikk jeg en e-post der de spurte om jeg ville være med i den norske futsal-troppen. Da ble jeg veldig stolt og glad. Det er en stor ære å få være med, sier Eira.

Motiverer til videre spill

NRK Sápmi snakker med henne mens hun og resten av laget er på vei til idrettshallen for å trene frem til den første kampen som skjer i ettermiddag.

På det norske laget har hun også en lagvenninne fra Bossekop med seg, i tillegg til noen spillere fra Porsanger som hun kjenner fra før.

– Det blir veldig gøy å spille med og bli kjent med andre fotballjenter fra Nord-Norge, noen av dem har vi i Bossekop UL spilt mot før, men nå skal vi spille sammen. Og det blir ekstra spennende å se om vi får det norske flagget på draktene våre, da tror jeg det kommer til å dunke bra i brystet, sier hun til NRK.

Eira innrømmer at hun er litt nervøs, men at hun skal gi alt. Deltakelsen i Barents Winter Games er også en stor motivasjon for å fortsette med fotball.

– Jeg har vært litt lei i fjor, men dette gir meg en motivasjon til å fortsette. Det kan jeg trenge fordi vi i hjemmeklubben har ambisjoner og mål om å rykke opp til første divisjon.

Sara Birgitte Marie Eira har slekt og venner i Tromsø, og hun håper at noen av dem tar turen til hallen for å heie på det norske laget.

– Jeg tror ikke så mange vet om dette idrettsarrangementet og at jeg deltar, men kanskje de oppdager det nå. Jeg håper å se kjentfolk på tribunen, avslutter hun.