Vil løfte psykisk helsevern med ny låt

Alle inntektene fra den nye låta skal gå til psykisk helsevern for barn og unge, sier artistene Slincraze, ISÁK og Manne.

Artistene Manne, SlinCraze og ISÁK
Foto: Freja Joy Blinn

– Nå håper vi riktig mange av vårt publikum og andre artister omfavner aksjonen og bidrar til å spre låten og dermed øke fokuset på barn og unge som strever psykisk med hverdag og store forventninger, sier Hermann Rundberg.

Hør på Spotify

Låten ble plukket ut som anbefalt på spillelisten "New Music Friday, Norway".

Alle spilleinntektene av låten «Uten mål og mening» går til BUP (Psykisk helsevern for barn og unge). Rundberg håper musikken og kampanjen skal bidra til økt forskning og aktiviteter for barn og unge som benytter seg av BUP.

Håper på artist-stafett

Artistene utfordrer nå andre samiske og norske artister til å lage egne coverversjoner av låten, og slik bidra til mer musikk og mer oppmerksomhet rundt kampanjen.

– Det eneste kravet til andre artister er at sangen må hete «Uten mål og mening» og

Uten mål og mening

Cover: Uten mål og mening

inneholde litt av melodiene og temaene fra originalen i coverversjonen. Ellers står man fritt til å lage egen tekst, arrangementer eller melodi. Eller man kan ta utgangspunkt i originalen, sier Rundberg.

Begynte som musikalsk lek

Teksten er laget av SlinCraze og låten ble til gjennom lek i studio. Etter hvert oppdaget de at låten kanskje var mer alvorlig og betydningsfull enn de hadde planlagt.

– Vi oppdaget underveis at den handlet om noe som veldig mange unge strever med. Og det endte med aksjonen #utenmålogmening.