Sáivu stiller med stjernegitarist

Det samiske rockehåpet Lasse Johnsen Kvernmo alias Sáivu opptrer sammen med gitaristen i Guns`n Roses på Midnattsrocken i Lakselv.

Richard Fortus, Matt Tecu og Lasse Johnsen Kvernmo.

Richard Fortus, Matt Tecu og Lasse Johnsen Kvernmo alias Sáivu.

Foto: Knut Åserud / Pressebilde

Historien om Lasse Johnsen Kvernmo (28) er spesiell. Gutten med bakgrunn fra Tromsø og Karasjok reiste i 2003 til USA for å bli pilot. Endel år senere kom han hjem som Sáivu - med både flysertifikat og et album i bagasjen.

Med seg på lasset til Brennelvneset og Midnattsrocken har han gitaristen fra Guns´n Roses, Richard Fortus.

Prime Time spilletid

Midnattsrockens bookingansvarlig, Stig Grøtta, er ikke i tvil om at de nå har signert et spennende band. Så sikker er han på at dette kan bli en opplevelse for publikum, er det faktum at Sáivu har fått Prime Time spilletid på festivalen - det vil si en av festivalens beste spilletider.

Lasse Johnsen Kvernmo alias Sáivu.
Foto: Carl Gøran Larsson / Pressebilde

– Ikke minst det faktum at Richard Fortus har så stor tro på Sáivu at han tar turen over "Dammen" og videre opp til "Nordpolen", bør vitne om at dette er en artist publikum absolutt bør rette blikket mot, sier Grøtta.

Kvernmo har spilt inn og fått mikset sitt debutalbum "Sáivu" i USA. Denne plata vil bli utgitt om ikke så lenge. Med seg i studio hadde han blant annet Guns´n Roses gitarist Richard Fortus. I tillegg har den unge samiske rockeren under innspillingen av plata samarbeidet med den Grammy-vinnende produsenten Skid Mills, hans kollega Ben Grosse og trommeslager Matt Tecu i Henry Rollins Band.

– Et så godt debutalbum som "Saivu" er en sjelden vare i dette gamet, sier Grøtta som videre forteller at Sáivu absolutt burde stått på flesteparten av festivalscenene i Norge denne sommeren.