NRK Meny
Normal

Samisk masai-støttekonsert

Det samiske nasjonalteateret Beaivváš Sámi Našunálateáhter holder også i år en støtteforestilling til inntekt for skolebyggeprosjekt i Tanzania.

Skolebygg i Loliondo

Skolebygg i Loliondo i Tanzania, som er bygget ved hjelp fra hjelpeorganisasjonen Mama Sara Education Foundation.

Foto: Mama Sara / Pressebilde

Teateret har i flere år vært med på holde støtteforestillinger i desember, i Kautokeino, hvor alle inntekter har gått til den samiske hjelpeorganisasjonen, Mama Sara Education Foundations skolebyggeprosjekt, for masaier i Tanzania.

Beaivváš Sámi Našunálateáhter har valgt å sette opp forestillingen "The Sound of Sápmi", i nester uke i Kautokeino, som støtteforestilling for den samiske hjelpeorganisasjonen Mama Sara.

Egil Keskitalo

Skuespiller Egil Keskitalo i stykket 'The Sound of Sápmi'.

Foto: Aslak Mikal Mienna / Pressebilde Beaivváš

Bedrifter med

I denne forestillingen tar Egil Keskitalo musikalske enmannsshow publikum med på en humoristisk reise gjennom samisk musikkhistorie. Keskitalo er innom de fleste samiske artister som har stått på en scene gjennom de siste 50 år.

Beaivváš Sámi Našunálateáhter har også fått med mange institusjoner og bedrifter til støtteforestillingen, som hver vil bidra med 20 kroner for hver publikummer som kommer til forestillingen i Kautokeino neste onsdag.

Ingen førjulsforestilling

Sammen med Beaivváš er ni andre bedrifter med, men teateret jobber med å få med flere bedrifter før forestillingen i neste uke.

2009 var førstegang Beaivváš sammen med kulturskolen i Kautokeino samt Dimitri koret, hadde første førjulsforestilling Skábmačuovggas, til inntekt for hjelpearbeidet i Tanzania, men i år blir det ingen felles førjulsforestilling i Kautokeino.

Mama Sara, skoleåpning

Grunnlegger av Mama Sara Education Foundations, Gunhild Berit Sara Buljo, under åpning av nytt skolebygg i Loliondo i Tanzania, hvor hjelpen til masaiene går.

Foto: Mika Saijets / NRK

Om forestillingen i Kautokeino fyller kulturhus med folk, vil det gi 14.000 kroner i inntekt som går til Mama Sara, og med 140 plasser i salen vil da hver bedrift måtte bidra med 2800 kroner til hjelpeorganisasjonen.

Siden 2009 har førjulsforestillingen i Kautokeino samlet inn over 80.000 kroner til Mama Sara Education Foundations.