NRK Meny
Normal

Samisk leder ønsket som medlem i verdens økonomiske forum for Arktis

Styrelederen i Protect Sápmi er invitert til å bli permanent medlem i World Economic Forums Global Agenda Council on the Arctic.

Verdens økonomiske forum

Samene er invitert til å «spise kirsebær med de store». Et permanent medlemskap i et av de globale agendanettverkene i Verdens økonomiske forum vil trolig gi samene større innflytelse i globale spørsmål.

Foto: JOEL SAGET / AFP

– Det er en ære å bli tilbudt medlemskap I dette veldig kompetente rådet. Det skaper også muligheter til å ta opp samiske naturressursspørsmål som Protect Sápmi arbeider med på et høyere nivå, uttaler Anders Blom.

Anders Blom

Styreleder i Protect Sápmi, Anders Blom.

Foto: Pressebilde

World Economic Forum er en sveitsisk stiftelse, som er mest kjent for den årlige konferansen i Davos i Sveits. Her samles noen av verdens mektigste beslutningstagere i politikken og næringslivet.

Møtet samler inflytelserike bedriftsledere, internasjonale politiske ledere, utvalgte intellektuelle og journalister for å diskutere de viktigste spørsmålene for verden, inklusive helse og miljø.

The World Economic Forums nettverk av Global Agenda Councils er et av verdens ledende kunnskapsnettverk.

Dette nettverket arbeider med å fremme nye tanker om globale spørsmål, regioner og industribransjer.

Nettverket initierer også prosjekter, kampanjer og allmennyttige arrangementer.

Mandatet som Global Agenda Council on the Arctic (ekstern lenke) har er å arbeide sammen med regjeringer og bedriftsledere for å bidra til en holdbar utvikling av Arktis.

Global Agenda Council on the Arctic ledes av Jonas Gahr Støre.

Jonas Gahr Støre

Jonas Gahr Støre (Ap) leder Global Agenda Council on the Arctic.

Foto: NRK