NRK Meny
Normal

Samisk journalist nominert til Den store journalistprisen

Maria Mikkelsen (27) fra Tysfjord kjemper om å vinne to av Norges gjeveste journalistpriser. Sammen med en kollega skrev hun historien om Odin (13) som ble mobbet på to ulike skoler.

Maria Mikkelsen

VGs Maria Mikkelsen fra Tysfjord skrev Odin-saken sammen med en kollega.

Foto: VG / VG

VGs Maria Mikkelsen og Synnøve Åsebø er begge nominert til Den store journalistprisen, den viktigste hedersprisen i mediebransjen, for historien om Odin.

– Selv om vi ikke skulle vinne prisen så er det en stor ære å bli nominert. Det betyr mye for meg, sier Maria Mikkelsen fra Drag i Tysfjord.

16 kandidater kjemper om prisen som skal deles ut på Norges Journalistlags landsmøte 11. mars.

– Utfordrende sak

Odin-saken handler om den 13 år gamle gutten (ekstern lenke) som ble mobbet på to ulike skoler, og i mars i fjor tok han sitt eget liv.

– Det var utfordrende sak å jobbe med, og det er ikke ofte at media skriver om personer som tar sitt eget liv. Spesielt utfordrende var det siden det var snakk om et barn. Det er mange hensyn å ta, påpeker Mikkelsen.

Sammen jobbet de i to måneder med denne saken og fikk god hjelp fra kollegaer. Og uten foreldrene til Odin hadde det ikke blitt en slik sak, sier hun.

– De har vært veldig åpne og vist oss stor tillit.

Hun forteller at saken skapte et stort engasjement.

– Vi har blitt kontaktet av mange som kjenner seg igjen i historien. Enten ved at de selv har blitt mobbet, de har barn som blir mobbet eller de har mobbet andre.

Flere priser

Mikkelsen og Åsebø kjemper også om å vinne graveprisen Skup på grunn av Odin-saken.

Maria Mikkelsen er same fra Tysfjord og har de tre siste årene jobbet som journalist for VG.

Tidligere jobbet hun for NRK Dagsnytt, som redaktør for NuorajTV – samisk nett-tv og har studert journalistikk ved Høgskolen i Volda.