Samisk høgskole lukter på publiseringstoppen

Samisk høgskole produserer nest flest publiseringspoeng per ansatt, men må se seg slått av tidligere Høgskolen i Gjøvik (nå en del av NTNU).

Diehtosiida

Samisk høgskole i Kautokeino scorer høyt på publisering.

Foto: Berit Solveig Gaup / NRK

Av de statlige høgskolene i Norge ligger Samisk høgskole i Kautokeino på andreplass når det gjelder antall publiseringspoeng per ansatte. Skolen kom godt ut i 2015 med 32,5 poeng. En økning på 5 prosent fra året før.

Gunvor Guttorm

Gunvor Guttorm

Foto: Berit Solveig Gaup / NRK

– Vi er en liten skole, og kan lett score høyt på det. Vi pleier å score ganske høyt på denne lista. Det er for at våre ansatte publiserer mye. Våre professorer og fagfolk produserer artikler til ulike publiseringskanaler, sier rektor ved Samisk høgskole, Gunvor Guttorm.

Nytteverdi

Skolen har i dag vel omkring 120 studenter og i overkant av 100 tilsatte. Høgskolen er én av 24 statlige høgskoler i Norge. Guttorm fastslår at tallene betyr mye internt og faglig.

– Vi kan bruke de erfaringene som våre fagansatte har innen forskning som berører samiske forhold. Nytteverdien er at vi kan bruke det som litteratur for våre studenter, sier Guttorm.

I bunnsjiktet blant de statlige høgskolene var Høgskolen i Sør-Trøndelag (nå en del av NTNU), Høgskolen i Østfold, Høgskolen i Nord-Trøndelag (nå en del av Nord universitet) og Høgskolen i Harstad (nå en del av UiT Norges arktiske universitet).