NRK Meny
Normal

– Veldig ekkelt, de har tatt det fra meg mens jeg sov

Forfatter Kathrine Nedrejord ble frastjålet alle de viktigste personlige eiendelene i Kambodsja.

Kathrine Nedrejord ble robbet i Kambodsja

Innfelt i bildet er forfatter Kathrine Nedrejord. Hovedbildet er fra et marked byen hun oppholder seg i, Phnom Penh i Kambodsja, og mannen på bildet har ikke noe med denne saken å gjøre.

Foto: TANG CHHIN SOTHY / Afp/privat

– Noen har kommet inn på sovesalen på hostellet vårt og gått gjennom sekkene våre mens vi sov, forteller Kathrine Nedrejord til NRK via Facebook.

Hun hadde reist på Asia-ferie sammen med noen venninner, da de opplevde noe av det en backpacker absolutt ikke vil oppleve.

Tok tingene hun hadde på seg mens hun sov

Noen listet seg inn i rommet der de fire jentene lå og sov.

Til tross for at Nedrejord hadde tatt sine forholdsregler, så klarte tyven å få med seg alt, i det vedkommende hadde klart å snike seg helt inn til senga.

Kathrine Nedrejord

Kathrine Nedrejord var på ferie sammen med venner i Asia da hun ble frastjålet så og si alt hun hadde med seg. Bildet er fra en av hennes andre feriturer til Asia.

Foto: Privat

– Jeg sover alltid med penger og pass og kort på meg, men de har tydeligvis tatt det fra meg mens jeg sov også. Veldig ekkelt.

Nedrejord forteller hun gjerne skulle delt bilder fra Kambodsja med NRK, men alt ble stjålet iklusive kamera.

Forfatter fra Finnmark i Paris

Til daglig skriver Kathrine Nedrejord fra Kjøllefjord i Finnmark bøker med utgangspunkt i den samiske kulturen.

Hun har de siste årene bodd i Paris, og holder på med å ferdigstille en teaterforestilling på fransk.

Så langt har hun publisert to romaner. Transitt og Trengsel.

Transitt som kom ut i 2010 fikk strålende kritikker av blant annet Aftenposten. Særlig er kritikeren imponert over skrivestilen hun i en alder av 23 behersket.

Digitalt pass kan bli redningen

Heldigvis er passet hennes sporet opp. For det, sammen med en av vennenes reisedagbøker, var noe tyvene hadde kastet fra seg.

Selv reiser hun hjem til Paris så snart passet er kommet henne i hende, verre er det for vennene som skal videre på reise i flere uker.

– Antakelig har tyven funnet ut at digitalpass ikke kan misbrukes og kvittet seg med det. Så det blir kanskje redningen, skriver hun håpefullt.

Hvem tyven var aner de ikke, men det mistenkes at det var en annen gjest siden det sitter en vakt i resepsjonen døgnet rundt.