NRK Meny
Normal

Samisk forfatter på bokturné

Fredag 23. oktober skal forfatter Jens Martin Mienna være med Bokbussen i Tana og Nesseby til samiske barnehager og skoler.

Jens Martin Mienna

Jens Martin Mienna har skrevet åtte bøker totalt, både barnebøker og ungdomsbøker.

Foto: Privat

På fire stoppesteder skal den samiske barnebokforfatteren Jens Martin Mienna både lese fra tidligere utgitt bøker og tekster som enda ikke er publisert.

Det er Finnmark fylkesbibliotek som har gjort en avtale med Mienna, og de er glade for å fått til dette samarbeidet med bokbussene i Finnmark og Mienna.

Finnmark fylkeskommune støtter prosjektet som har fokus på formidling av samisk språk og kultur overfor barn og unge, og gjennomføres i flere kommuner i Finnmark. Senere i høst skal bokbussen i Karasjok og Porsanger få besøk av Jens Martin, bokbussen stopper også der ved barnehager og skoler.

Prøver ut nye tekster

Jens Martin Mienna har skrevet en rekke bøker på nordsamisk for barn og ungdom. Mienna jobber som lærer i Kautokeino, og prøver ofte ut nye tekster på elevene. Det skal han også gjøre i Tana og Nesseby. Da blir ungene utstyrt med papir og fargeblyanter. Mienna håper på innspill fra ungene til både illustrasjoner og tittel.