NRK Meny
Normal

Sametingspresidenten heier på Sápmi

Sametingspresident, Aili Keskitalo, er også ankommet Nuuk, og hun tror Sápmi vinner deres første futsalkamp på mandag.

Aili Keskitalo

Sametingspresident Aili Keskitalo trosser uværet og skal ut for å sjekke forholdene i byen.

Foto: John Einar Jonsen Eira / NRK

– Det viktigste arrangementet som jeg skal delta i, det er å støtte Sápmis ungdom under Arctic Winter Games, både utøverne og også de ungdommene som deltar i kulturarrangementet, sier Sametingspresident Aili Keskitalo.

Sametingspresidenten skal se Sápmis åpningskamp som er på mandag.

– Den første konkurransen som jeg skal se er, foruten åpningseremonien som er søndagskveld, er futsalkampen mellom Sápmi og Northwest Territoris. Og jeg tror vi vinner, sier hun.

Møter med politikere

Når Sametingspresidenten er på Grønland og Nuuk, så skal hun også ha møter.

– Jeg skal også treffe politikere fra Grønland og som vanlig så har vi møte med Arctic Winter Games internasjonale kommite og sammen med Samisk idrettsforbund, forteller Keskitalo.

Aili Keskitalo sier at når hun først har ankommet Nuuk, så blir hun der i lengre peroide.

– Jeg er i Nuuk i 6 dager, for det er ikke så lett å komme seg til Nuuk på grunn av været, og når man først har kommet hit, så må man jo være her i flere dager, forteller Sametingspresidenten.

Og selvom uværet herjer, så vil Keskitalo dra ut for å se om været virkelig er så ille.

– Slikt vær som det har vært i dag her i Nuuk, det har vi jo også i Sápmi. Så vi kjenner jo til når det er snøstorm og vi vet at det kan bli skikkelig uvær. Men nå skal jeg kle godt på meg og jeg dra skal å se om været her, er verre enn i Sápmi, sier Sametingspresident Aili Keskitalo til slutt.