Keskitalo leste samisk salme i prinsessens konfirmasjon

Prinsesse Ingrid Alexandra (15) fikk samisk bibel og guksi i konfirmasjonsgave.

Aili Keskitalo leste leste salme 121 før prekenen. Salmen var fra den nyoversatte bibelen. Bibelen samt en trekopp ble også overrekt som gave til prinsesse Ingrid Alexandra, opplyser Keskitalo om til NRK.

SALME 121: Aili Keskitalo leste fra den nyoversatte samiske bibelen rett før prekenen i prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon.

15-åringen er nummer to i arverekken etter sin far og kan bli Norges første kvinnelige regent siden 1400-tallet.

Konfirmasjonsgudstjenesten skjedde lørdag og det var flere prominente gjester invitert. Blant disse var Spanias kong Felipe, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og prins Christian av Danmark og kronprinsesse Victoria av Sverige, skriver NTB.

To koftekledde var også til stede i Slottskapellet hvor konfirmasjonen fant sted. På vegne av Sametinget var sametingspresident Aili Keskitalo og plenumsleder Tom Sottinen til stede.

Keskitalo, som satt på tredje rad sammen med finansminister Siv Jensen (Frp) og kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V), fikk det ærefulle oppdraget med å lese salme 121 fra den samiske nyoversatte bibelen.

– Det er en stor ære å få representere det samiske folket ved slike hendelser. Vi er også veldig takknemlige for at kongefamilien setter pris på samene og det samiske språket, sier Keskitalo til NRK.

  • (Artikkelen fortsetter under bildet)
Dronnings Sonja taler til prinsesse Ingrid Alexandra

LUNSJ: Dronning Sonja taler til konfirmanten prinsesse Ingrid Alexandra under lunsjen på Slottet. Fra venstre: Dronning Sonja, kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Hun sier også at prinsesse Ingrid Alexandra får overrakt den nyoversatte samiske bibelen i konfirmasjonsgave. I tillegg til det får hun også en guksi som Ovlla Gaup har laget.

Duojár: Ovlla Gaup Govven: John Osvald Grønmo/Sámediggi

Posted by Sámediggi - Sametinget on Saturday, August 31, 2019

Etter konfirmasjonsgudstjenesten, var det lunsj på Slottet for familien, faddere og inviterte gjester. Her ønsket blant andre dronning Sonja velkommen. Det var dekket på til 159 personer i store spisesal, skriver NTB.

Dette er første gang på over 30 år at en kongelig konfirmeres i Norge.

TALE: Prinsesse Ingrid Alexandra til Kong Harald: – Takk for alle de fine selfiene våre