NRK Meny
Normal

Rasisme stopper nettkommentering

– Rasistiske uttalelser og sjikanering av folk er årsaken til at NRK Sámi Radio nå stenger mulighetene til publikums deltakelse i nettdebattene, sier nyhetsredaktør Ravdna Buljo.

NRK Sápmi
Foto: Edmund Grønmo / NRK

NRK Sámi Radio har på sine internettsider gitt publikum muligheter til å delta i debatter om samiske saker.

Men nå, med øyeblikkelig virkning, stenger sameradioen den muligheten på grunn av rasistiske innhold og sterke sjikaneringer av enkelt personer.

Sprer rasisme

Nyhetsredaktør, Ravdna Buljo sier at sameradioen ikke kan tillate at enkelte bruker debattfeltet til å spre rasistiske uttaleser om samene.

Ravdna Buljo Gaup

Nyhetsredaktør Ravdna N Buljo

Foto: NRK

– I forbindelse med sametingsvalget, opplevde vi en gradvis økning av rasistiske utfall mot samene og også direkte personangrep mot politikere. Sameradioen har redaktøransvar for alt som blir skrevet og vi så oss nødt til å stenge kommenteringsfeltet, sier Buljo.

Klaget til PFU

Buljo sier at sameradioen nå er blitt klaget innfor Pressens Faglige Utvalg (PFU) på bakgrunn i innholdet enkelte hadde skrevet om en bestemt person som var blitt omtalt i sameradioens artikler.

HØR: Ravdna Buljo

– Når skittkastingen og sjikanen mot enkelt personer blir på et uakseptabel nivå og vi ikke har muligheter å kontrollere alt som blir skrevet, ja da må vi godta og bli klaget innfor PFU, sier nyhetsredaktør Buljo.

Kontroll

Sameradioen vil nå vurdere om debattfeltet skal åpnes for publikum.

– Vi er nødt til og finne en løsning om hvordan vi kan kontrollere innholdet i kommentarene før vi igjen åpner debattfeltet på våre nettsider, sier Ravdna Buljo.