NRK Meny
Normal

Team Sápmis damelag klar for AWG

Nå er laglista for Team Sápmis damelag i futsal klar. – Nesten hele Sapmi er representert, forteller leder i FA Sapmi Håkon Kuorak.

Arctic Winter Games 2018 logo
Foto: AWG 2018

De arktiske vinterlekene eller Arctic Winter Games arrangeres 18- til 24 mars 2018 i South Slave regionen i North West Territories i Canada.

– Vi hadde et landslag i sommer og vi har flere spillere som har gjort enorme framsteg og det er flere av dem som er blitt plukket ut til landslaget, forteller FA Sapmis leder Håkon Kuorak.

Håkan Kuorak

FA Sapmis leder Håkon Kuorak, forteller at det har vært mye arbeid å velge ut spillere til Team Sápmi.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK
Sápmi vant gull i futsal under AWG

GULL I 2016: Damelaget til sápmi vant gull i futsal under AWG i 2016, og vil av mange bli regnet som favoritter også i 2018.

Foto: John Einar Jonsen Eira / NRK

Treneren fra Fause

Treneren for Team Sápmi i år heter Wanja Blind, fra Saltdal, Nordland. Hun kan fortelle at hun ikke er same sjøl, men er gift med en same.

Wanja Blind

OPPLEVELSE FOR LIVET: – Jeg kjenner de fleste jentene på laget, det er flotte jenter. Vi håper at alle får en opplevelse for livet, forteller Blind.

Foto: Privat

Videre forteller Blind at hun aldri før har vært med på disse lekene, og det er derfor en stor ære å få lede Team Sápmi.

Dere blir jo ansett som forhåndsfavoritter, hva er målet i år?

– Målet er jo selvfølgelig å vinne, men vi skal ikke glemme å ha det morsomt også, slår Blind fast.

Mor og datter på tur

Wanja Blinds datter, Christina Elise Blind er blitt plukket ut for å representere Team Sápmi under AWG lekene.

Chistine Elise Blind

TRENERENS DATTER: Wanja Blinds datter, Christine Elise representerer også Team Sápmi under årets AWG.

Foto: Team Sápmi

– Kanskje ho ikke var den mest glade for at akkurat jeg skulle være med til Canada.

Slik svarer trener og forelder Wanja Blind til spørsmålet, om hvorvidt datteren reagerte når hun fikk høre at mamma er treneren for laget i år.

Les også: AWG 2018: Logistikkutfordringer for Sápmi - NRK Sápmi

Kine Mienna

KJENNINGER: Ikke alle av jentene på laget er ukjente for Kine Mienna, da hun har spilt sammen med noen av dem i Sverige i sommer for FA Sápmi, under Piteå Summer Games.

Foto: Team Sápmi

Fra Storslett til Canada

Kine Mienna (16) fra Storslett i Nordreisa skal også representere Team Sápmi i Canada. Til daglig bor hun i Oslo hvor hun da går på skole, og spiller fotball for Oppegård IL i Oslo fotballkrets.

Den unge fotballspilleren forteller at hun har aldri før vært i Canada, og det vil derfor bli en stor opplevelse for henne.

– Man får ekstra mye motivasjon når man kommer med på noe sånt sånn som det her, man får lyst til å trene enda mer og jeg gleder meg veldig mye, forteller den unge fotballspilleren.