NRK Meny
Normal

Samejente vil kjempe om EM-medalje

Signe Marie Fidje Store (18) fra Bryteklubben Tana er klar for sitt andre junior EM.

Signe Marie Fidje Store

Signe Marie Fidje Store fra Tana deltar i junior EM i bryting førstkommende helg.

Foto: Bryteklubben Tana

Signe Marie skal på brytematta i Katowice i Polen førstkommende fredag. Hun stiller i klassen kvinner 63 kilo, som er en av mesterskapets største og tøffeste vektklasse.

Har tro på jenta

Hun deltok i junior EM i fjor også, da med en femteplass som resultat etter å ha tapt bronsefinalen. I år forventes det at Signe Marie vil kjempe om medalje.

Katowice i Polen er ikke ukjent for brytetalentet fra Tana. Det var nemlig der hun ble europamester for cadet (ungdom) i 2012.

Hjemklubben BK Tana har stor tro på Signe Marie. De tror at hun denne gangen vil kjempe helt i toppen.

Norges Bryteforbund har tatt ut to kvinnebrytere til junior EM. Den andre utøveren er Silje Kippernes fra IL Braatt (Kristiansund).

Klubben misfornøyd med oppkjøringa

Forberedelsene opp mot mesterskapet har ikke vært optimale. Det forbundet har tilbudt landets beste junior er en treningssamling i pinsehelga med kun norske utøvere, samt en treningssamling og stevne før påske i Romania. Dette er ikke bra nok, skriver BK Tana i en pressemelding.

Tidligere har Norges beste kvinnebrytere deltatt på blant annet Tyskland Grand Prix og Austrain Ladies Open, men i år ble det ingen deltakelse her. Det skuffer BK Tana at landets beste kvinnebrytere ikke får anledning til å gå internasjonale kamper i tiden før Junior EM.