NRK Meny
Normal

Sáivus grunnlegger ut av bandet - gitaristen har overtatt som frontfigur

Karasjokingen Lasse Johnsen Kvernmo er ikke lenger med i bandet han grunnla. Gitarist fra Kautokeino har overtatt hovedrollen.

Jan Ole Kristensen og Lasse Johnsen Kvernmo

Gitarist Jan Ole Kristensen (store bildet) er frontfigur i Sáivu. Lasse Johnsen Kvernmo (lille bildet) har ikke lenger noen sentral rolle i bandet han grunnla.

Foto: Fotomontasje / NRK

– Ja, det er jeg som er både gitarist og vokalist i «Sáivu» nå, bekrefter Jan Ole Kristensen.

Også tidligere vokalist og bandets grunnlegger, Lasse Johnsen Kvernmo, går god for informasjonen.

– Jeg er ikke lenger vokalist. Min rolle i bandet er å være låtskriver, forklarer Kvernmo.

Han begynte høsten 2014 å studere samfunnsfag ved Universitetet i Tromsø (UiT).

– Ikke komfortabel på scenen

Jan Ole Kristensen har i flere år bodd i Oslo og jobber som heltidsmusiker. Han bedyrer at det ikke ligger noe dramatikk i skiftet av vokalist i «Sáivu».

Skiftet skjedde allerede for et år siden.

– Det er bare sånn det ble. Det viste seg at Lasse ikke var helt komfortabel på scenen. Derfor ble det slik at jeg overtok, forklarer Kristensen.

Ellers består «Sáivu» av følgende: Ruben Larsen (bass), Erik Sortdal (keyboard) og Alf Magne Hillestad (trommer). Jan Ole Kristensen er som vokalist/gitarist.

– Vi har planer om å satse på «Sáivu», men vi tar det egentlig steg for steg, sier Kristensen.

Bandet hadde konsert i Oslo i november 2014, og det kan bli flere opptredener i løpet av 2015.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Ville bli flyger, men ble rockevokalist

Historien om Lasse Johnsen Kvernmo fra Karasjok er fortellingen om sønnen av en barne- og ungdomspsykiater og en spesialistlege, som for åtte år siden reiste til USA for å utdanne seg som flyger.

Kvernmo tok kommersielt flysertifikat. Men da han i 2008 kom i kontakt med gitarist Richard Fortus i Guns N` Roses, fant han imidlertid ut han heller ville bli rockestjerne.

Ben Grosse

Stjerneprodusent Ben Grosse.

Foto: Promobilde

Musikkarrieren fikk en «flying start»da han kom i kontakt med de rette folkene i bransjen. Som produsenter til sin første plate fikk han kjente navn som Skidd Mills og Ben Grosse. Plata skulle også mikses av Ben Grosse.

Ben Grosse har i sitt lange produsentliv vært involvert i de største musikkproduksjonene i verden, blant annet Madonna, Marilyn Manson, Depeche Mode og Velvet Revolver. Skid Mills har blant annet produsert 12 Stones, Saving Abel, ZZ Top, Saliva og Sick Puppies.

Med seg på laget fikk Kvermo stjernegitaristen Richard Fortus i Guns N` Roses. Dette samarbeidet førte blant annet til utgivelse av en digital EP i november 2010, og den ble anbefalt av Guns N`Roses både på Facebook og Twitter. I 2013 gav de ut albumet «Endings».

På studioinnspillingene spilte blant annet trommeslager Will Hunt (Evanescence, Black Label Society) og gitarist Geno Lenardo (Filter, Chevelle).

Richard Fortus og Lasse Johnsen Kvernmo.

Richard Fortus og Lasse Johnsen Kvernmo fikk seg en helikoptertur over Porsangerfjorden og festivalområdet i forbindelse med Sáivus opptreden i Midnattsrocken 2010.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK