Hektisk periode for samisk rocker

Det samiske rockehåpet Lasse Johnsen Kvernmo alias Sáivu forbereder seg både til turnè, plateslipp og teaterpremiere.

Lasse Johnsen Kvernmo alias Sáivu.

Lasse Johnsen Kvernmo alias Sáivu skal på landeveien i februar.

Foto: Carl Gøran Larsson / Pressebilde

I november i fjor kom den første smakebiten på den kommende plata til Sáivu. Da slapp karasjokingen en EP med fire låter på iTunes.

EPen fikk en flying start da den amerikanske rockegruppa Guns N`Roses ovenfor sine 4,4 millioner fans på Facebook og Twitter anbefalte musikken til Sáivu .

I forbindelse med lanseringen av EPen fortalte Lasse Johnsen Kvernmo at han planla en miniturnè i Finnmark i februar i år .

Stiller med stjernelag

Fredag 11. februar opptrer Sáivu på City scene i Alta. Dagen etter drar gjengen til Redrum i Hammerfest.

Richard Fortus og Lasse Johnsen Kvernmo.

Under fjorårets Midnattsrock i Lakselv stilte Sáivu med stjernegitaristen Richard Fortus fra Guns N`Roses.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Med seg får Kvernmo blant annet Jan Ole Kristensen fra Kautokeino på gitar. I tillegg stiller trommeslager Aleksander Vilnes fra Animal Alpha, bassist Kim Nordbæk fra Span/Dog Almighty og gitarist Stian Kårstad i Gorgoroth.

Konserten i Alta blir den andre konserten under paraplyen Aronnesrocken Rockeklubb, og arrangøren er glad for å kunne presentere nettopp Sáivu til sitt publikum.

– Vi har som mål å sette opp en klubbkonsert minst annenhver måned, for vi er jo veldig klare over helgevanene til altaværingene i skutersesongen. Vi er ekstremt glade for å ha med en finnmarking og det er få mer spennende enn nettopp Sáivu i år, forteller Torgeir Ekeland i Aronnesrocken til Altaposten .

Lasse Johnsen Kvernmo har de to siste månedene vært i USA for å gjøre ferdig den debutplata si. Den vil bli utgitt senere i år.

Skal på teaterscenen

Kvernmo er inne i en særdeles hektisk periode akkurat nå. I tillegg til turnèvirksomheten med Sáivu har han også fått hovedrollen i nyoppsettingen av Beaivváš Samisk Nasjonalteater sitt stykke "Min duoddarat/Våre vidder".

Stykket er den første forestillingen til Beaivváš noen sinne, og settes opp i forbindelse med at teatret i år fyller 30 år.

Knut Walle, Nils Gaup og Aage Gaup.

Knut Walle, Nils Gaup og Aage Gaup.

Foto: Aslak Mikal Mienna / Beaivváš

Det er norges mest kjente filmregissør, Nils Gaup, som har regien i nyoppsettingen. Med seg i det kunstneriske lederteamet har han andre storheter innen samisk scenekunst, nemlig Aage Gaup, som har scenografien, og Knut Walle med manusarbeid.

Og på scenen vil Gaup instruere 8 skuespillere, 2 dansere og 5 musikere, som sammen skal gjøre Våre vidder anno 2011, som har premiere i Kautokeino fredag 25. februar 2011, opplyser Beaivváš på sin hjemmeside .

Lasse Johnsen Kvernmo skal spille Ásllat, som er en av de tre hovedrollene i stykket.