NRK Meny
Normal

Ságat med ny og moderne nettside - men bare hvis du betaler

Nettsiden til Ságat fremstår nå i ny drakt. Lenge hadde den norskspråklige sameavisa en av Norges mest gammeldagse nettaviser.

Lars Birger Persen

Papiravisa har hittil vært det viktigste fundamentet for den samiske avisa Ságat. Nyhetsredaktør Lars Birger Persen sier at selskapet trenger flere ben å stå på og derfor satses det mer på nett.

Foto: Pressebilde / Ságat

– Vi mener jo at det er den riktige modellen. Sånn har det vært med papiravisa i alle år; man kjøper papiravisa og dermed kjøper man nyheter, forklarer nyhetsredaktør Lars Birger Persen.

Han sier at i Ságat mener de det er galt å tilby nyhetene gratis.

– Vi er litt kritisk til at andre aviser nærmest har lagt ut alt gratis. Og de har kanskje heller ikke tjent så mye på annonser. Derfor har de svekket både sitt eget grunnlag og andres grunnlag for avisdrift. Vi mener at nyheter en noe man må betale for, understreker Persen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

sagat.no sin nye nettside, Ságat

Slik ser den nye nettsiden ut. I tillegg til et mer moderne utseende, har nettsiden også flere annonser og en ryddigere layout enn den gamle nettsiden.

Foto: Skjermdump / sagat.no

– God repsons fra publikum

Ságats nye nettside ble offisielt åpnet mandag klokken 12. Nyhetsredaktøren sier at de i redaksjonen har fått utelukkende positive tilbakemeldinger fra publikum.

– Veldig bra. Vi har virkelig fått massevis av positive tilbakemeldinger. Det har gått bedre enn ventet. Ofte når man legger om til et nytt system så kan man vente seg litt krøll og problemer, men det har gått mye bedre enn vi hadde fryktet og folk er positive. Noe kan nok etterhvert reagere på det at de må betale for nyhetene, men da må vi så godt vi kan forklare hvordan systemet er, sier Persen.

Den gamle nettsiden til Ságat ble laget på slutten av 1990-tallet, og da var den ganske så nyskapende. Men nå var det tid for fornying.

– For oss betyr dette mye. Med dette får vi fornyet og økt tilbudet til leserne våre, opplyser nyhetsredaktør Lars Birger Persen.