Fant ingenting etter tips om røykutvikling

Et Sea-King helikopter søkte etter mulig brann sør for Jergul, i Karasjok kommune, etter tips fra publikum. Søket er nå avsluttet, og de fant ingenting som kan ha årsaket røykutviklingen.

Astevarri

I dette området søker de etter hva som kan være årsaken til røykutviklingen.

Foto: NRK

Hovedredningssentralen fikk kl. 10.15 beskjed om røykutvikling sør for Jergul i Karasjok kommune i Finnmark.

Tipset kom fra en som fra bilveien hadde observert svart, tykk røyk. Sea-King helikopter ble rekvirert fra Banak i Lakselv, og er nå på stedet og søker etter mulig brann. Hittil har de ikke funnet noe, hverken noe som er brent ned, eller røyk opplyser hovedredningssentralen i Nord-Norge.

– Røykutviklingen skal ha kommet sør for Jergul. Sea-Kingen leter nå omtrent 14 km innover mot vidda, sør for Skaidičorru og øst for Ástevárri. Vi har enda ikke funnet noe som kan være årsaken til røykutviklingen, opplyser Hovedredningssentralen kl. 11.30.

Fant ingenting

Kl. 12.50 opplyser hovedredningssentralen at søket er avsluttet etter ingen funn.

– Vi har sjekket området og ikke funnet hverken noen som var i nød, eller noe som var brent. Politiet hadde og to skuterpatruljer ute, opplyser Jacob Carlsen ved Hovedredningssentralen.

Hva den observerte røykutviklingen kan ha vært, er vanskelig å si, mener Carlsen.

– Vi har infrarødt kamera som ser hvis noe er varmt, og vi fikk ikke utslag på denne. Dersom noe har brent så må det i så fall vært nedkjølt da Sea-Kingen kom fram.