Partybandet vant Sámi Grand Prix

– Ufattelig, sier frontmann i partybandet rOlfFa etter å ha vunnet sangfinalen i Sámi Grand Prix.

Rolffa

rOlfFa vant sangdelen i Sámi Grand Prix påskeaften.

Foto: Kenneth Hætta

– Det er litt sånn ufattelig følelse. Hadde ikke regnet med det. Jeg tror ingen i bandet hadde regnet med det. Det er stort for oss - absolutt, sa en noe paff Rolf Morten Anti Amundsen fra SGP-scenen i kveld til jubel fra salen.

Partybandet fra Karasjok vant i kveld sangdelen av årets Sámi Grand Prix. I tillegg til heder, ære og en pengepremie på 15.000,- kroner, får bandet representere Sápmi i musikkonkurransen Liet-Lávlut som er for minoritetsspråklige artister.

– Takk til alle som har stemt på oss, tusen hjertelig, sa Rolf Morten Anti Amundsen før bandet spilte vinnerlåten "Gulatgo mu" for et ellevillt publikum for andre gang.

Inger Karoline Gaup

Inger Karoline Gaup kom på andreplass med kjærlighetssangen 'Don dat leat'.

Foto: Kenneth Hætta

Siden i fjor har publikum hjemme og i salen kunne stemme via SMS. Disse stemmene teller som et sjette jurymedlem. rOlfFa fikk inn 324 totale SMS-stemmer, mens Inger Karoline Gaup som kom på andreplass under årets SGP, fikk inn totalt 311 SMS-stemmer.


Gaup sang seg inn på andreplass med låta "Don dat leat".

Ny sjanger

Etter konkurransen var gruppa fra Karasjok fortsatt litt i sjokk.

– Vi meldte oss på en konkurranse og vi ville bare ha det gøy og gjøre noe helt nytt. Ja, som for eksempel å vinne, ler Rolf Morten Anti Amundsen.

Vinnerlåta "Gulatgo mu" var tydelig en favoritt også blant publikum på Báktehárji. Frontfigur i rOlfFa håper at også deres publikum vil ta til seg låta, selv om det er en helt ny og annerledes sjanger.

– Det gjør ikke oss noe, vi vil gjøre nye ting. Jeg håper at folk der ute også liker det.

Nummer to i sangfinalen ble Inger Karoline Gaup med låten "Don dat leat". Hun var i likhet med rOlfFa en av forhåndsfavorittene i år. Nummer tre i sangfinalen ble Sara Helene B. Oskal og Espen Ekeberg med sangen "Niehkogovva".