NRK Meny
Normal

Representerer samene under ungdoms-OL

Denne uken har de samiske veiviserne gledet seg lenge til, og det blir en uke utenom det vanlige. De skal nemlig få være med på å representere samene under ungdoms-OL i Lillehammer.

Samiske veivisere 2015/2016 i kofter

Lisa Kajsa Vesterheim Skoglund (19), Maien Gaup Sandberg (19, Elle Mari Dunfjell Oskal (19) og Elle Káre Somby (22) er samiske veivisere dette skoleåret.

Foto: Sámi allaskuvla

Til vanlig reiser de samiske veiviserne land og strand rundt om i Norge og foreleser om samisk kultur og samfunn på skoler og høyere utdanninger. Derfor blir denne uken litt spesiell fordi de har fått æren av å være med på å representere det samiske under ungdoms-OL i Lillehammer, skriver veiviserne i en pressemelding.

Mens de er i Lillehammer skal jentene være med på å synliggjøre det samiske, blant annet skal Elle Mari Dunfjell Oskal og Maien Gaup Sandberg ha flere forelesninger på de videregående skolene i området i begynnelsen av uken.

Til helgen er samiske veivisere ført opp på det offisielle programmet til ungdoms-OL 2016 med to forelesninger på norsk og to forelesninger på engelsk, som kommer til å være åpen for alle som ønsker å delta.