Rektor og lærer fortjener også en dukkert!

Takket være gode værprognoser og en ekstra snill rektor, fikk elevene på ungdomsskolen i Kautokeino i dag lov til å pakke badetøyet istedet for skolesekken.

Det er varmt i Kautokeino om dagen, og elevene ved ungdomsskolen fikk en dag fri for å bade i elva. Rektor Ellen J. Sara Eira var ikke vanskelig å be hun heller.

Rektor Ellen J. Sara Eira og lærer Anton Dahl nølte ikke med å ta seg et bad, de heller.

– Deilig, fantastisk!

Ole Gabriel er i ekstase. Han er en av mange ungdomsskoleelever i Kautokeino som i dag fikk fylle på med D-vitaminer istedet for faglig input, noe elevene visste å sette pris på.

Sammen løp de over stranda og ut i elva for å kjøle seg ned, og ryktene skal ha det til at det ikke nødvendigvis var en like varm affære som det kanskje ser ut som.

Sommer i Kautokeino

De var ikke vanskelige å be, ungdomsskoleelevene, da de skulle bade i elva i Kautokeino tidligere i dag.

Foto: Liv Inger Somby / NRK

– Etter en kald sommer er det deilig å legge seg på stranden for å sole seg. De fleste steder jeg har vært i sommer har det vært kaldt, forteller elev Elle Ravdna Nakkalajarvi.

Lader opp

– Planen var egentlig å dra til Čábardašjohka med elevene, men det endret vi på grunn av all den knotten og myggen som er ute i skogen for tiden, opplyser Ellen J. Sara Eira.

Også rektor tok seg en dukkert, sammen med lærer Anton Dahl.

– Det er sjeldent det er så fint vær, så da må vi passe på at de får litt varme i kroppen før vinteren setter inn for fullt, sa Eira til NRK.

Elle Nakkalajarvi var glad for at hun fikk bruke skoledagen på å bade istedet for å sitte ved pulten.

Elle Nakkalajarvi synes rektor er sporty som lot de tilbringe en skoledag på stranda istedet for i klasserommet.