NRK Meny
Normal

Rektor i Tyskland da skytedrapene skjedde

Rektor for Samisk videregående- og reindriftsskole i Kautokeino, Ellen Inga O. Hætta var i Tyskland da skytedrapene skjedde i Munchen sist fredag.

Skyting på kjøpesenter i Munchen

Rektor for Samisk videregående skole og reindriftsskole, Ellen Inga O. Hætta var i Hannover da skytingen skjedde over 60 mil unna i Munchen.

Foto: MATTHIAS BALK / Afp

Ellen Inga O. Hætta var med mannen sin på ferie i Hannover, vel 60 mil unna skytedramet i Munchen. Det var en trist hendelse, sier Hætta om hendelsen.

På ferie i Hannover

Rektor ved Samisk videregående- og reindriftsskole i Kautokeino, Ellen Inga O. Hætta var med mannen sin på ferie i tyske byen, Hannover da voldsmannen slo til og drepte ni personer og såret 16. Hætta sier at de hørte og så nyheten på TV. Det var litt nifst, og jeg skvatt litt når nyheten kom.

– Men, man kan ikke gå rundt å være redd hele tiden når slikt skjer, for da har terroristene oppnådd noe av det de ønsker, sier Hætta.

Ble ekstra rar følelse når det skjedde 22. juli

Ellen Inga O. Hætta

Rektor ved Samisk videregående- og reindriftsskole, Ellen Inga O. Hætta var i Hannover i Tyskland da skytedrapene skjedde i Munchen. Hun sier at det var litt skummelt, og spesielt når datoen var 22. juli.

Foto: Liv Inger Somby / NRK

Det ble en ekstra rar følelse for ekteparet Hætta. Det er jo litt skremmende at skytingen i Munchen skjedde akkurat på dagen fem år senere da Regjeringskvartalet og Utøya ble angrepet. Det ble ekstra rar følelse medgir Hætta. I dag reisen familien til Danmark, og Hætta sier at man kan aldri være sikker på hvor i verden slikt skjer.

Familien Hætta bor hos noen venner i en liten by utafor Hannover, og vi skulle ta en to etasjes buss for å se på Hannoverbyen. Jeg tenkte nok litt på hendelsen før vi tok bussen, medgir Hætta.

Lengter hjem til Nord-Norge

Ellen Inga O. Hætta sier at hun nok har litt hjemlengsel etter hendelsen i Munchen.

– Det blir godt å komme nordover til Kautokeino, som foreløpig er en fredfull plass, sier Hætta.

Hør intervju med Ellen Inga O. Hætta på samisk:

Ellen Inga O. Hætta Hannoveris Duiskkas.