Nestleder Per John Anti sier at dette er resultatet av en sterk markedsføring som de har gjennomført de siste årene.
– Det at ungdom nå har oppdaget reinkjøtt og flere begynner å spise reinkjøtt er en veldig gledelig nyhet. Dette forteller at vi har hatt en god markedsførings komité som har jobbet med dette i flere år. Og det viser at det selges mer og mer reinkjøtt årlig, forteller en glad Per John Anti.
- Les også:
Populært
Flere og flere i Norge lager mat med reinkjøtt. Spesielt ungdom i aldersgruppen 15 – 25 år spiser mer reinkjøtt nå enn årene før. Litt over 40 prosent av disse spiser reinkjøtt oftere enn tre ganger årlig, dette viser undersøkelser ved Norske spisefakta.
Ungdommen i dag foretrekker økologiske råvarer som har god kvalitet og derfor er reinkjøtt veldig populært. De liker også å prøve seg frem med forskjellige råvarer.
– Reinen går ute og beiter hele året. Og akkurat det her med at rein er naturlig er det som appellerer til de unge, forteller Ragnhild Kolvereid.
- Les også:
Biđus på andre plass
På MatPrats nettside som har over 3000 forskjellige oppskrifter, så finner du Biđus på andre plass. Men Kolvereid forteller at det som tiltrekker ungdom flest er reinsdyrs wrap og pizza.
– De vil ha det nye innslag. Både reinsdyrs wrap, carpaccio og andre litt morsommere trendy varianter vil bli søkt mye på, forklarer Ragnhild Kolvereid.
- Les også:
- Les også: