Reineier bundet og forlatt på vidda

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

To menn etterforskes etter at en reinbeitekonflikt skal ha eskalert på grensen mellom Karasjok og Kautokeino.

To reineiere er sålangt under etterforskning i saken, en av dem er pågrepet av politet, mens den andre fikk bli igjen å gjete flokken.

Hendelsen skal ha funnet sted tirsdag, fem mil sør for Karsjok, nør kommunegrensen mot Kautokeino.

Fratatt skuternøkkelen

Etter det NRK kjenner til, skal mannen ha blitt fratatt skuternøkkelen og bundet til treet av de to antatte gjerningsmennene, før de forlot ham alene på vidda på grensen mellom Karasjok og Kautokeino.

Mannen skal senere ha kommet seg løs ved egen hjelp, og begynt å gå mot siidaen. En annen reineier skal ha sett lyset fra mannens hodelykt, og kjørt ham i møte.

– En mann pågrepet

Politiet ønsker ikke å gå inni detaljer om saken, med tanke på den videre etterforskningen. Politiadvokat Jens Herstad, forteller at politiet har vært på stedet:

– Det ble besluttet at de to antatte gjerningsmennene skulle pågripes. En av dem ble pågrepet, mens den andre fikk bli igjen å gjete flokken. En av de to ble avhørt på stedet, den andre ble tatt med til Karasjok og er fortsatt i politiets varetekt.

– Slik det ser ut for oss, så har det bakgrunn i uenighet om beiterett og blanding av flokker. Vi ser alvorlig på saken, sier Jens Herstad til NRK.

NRK har sålangt ikke fått kontakt med den fornærmede i saken.

Hør saken på samisk her: