Hopp til innhold

Korte nyheter

 • Scenekunstdugnad på nett for Nord-Norge

  Davvi – senter for scenekunst tilsetter scenekunstner og koreograf Maria Landmark for å gjøre en dugnad for nordnorsk scenekunst på nett. Prosjektstillingen innebærer blant annet at Landmark skal oppdatere og publisere innhold til Wikipedia.

  – Scenekunstbransjen i Nord-Norge er i mange sammenheng underbelyst og underkommunisert. Det er derfor viktig at vi gir vårt bidrag til å få fram informasjon om viktige aktører i bransjen, sier Davvi-direktør Susanne Næss Nilsen og legger til:

  – At verdens største oppslagsverk nærmest er blind for mange av de kapasiteter som har, og har hatt, stor betydning for samfunnsbyggingen i nord kan vi ikke leve med.

  Davvi ønsker samtidig å gjøre et løft for kvinnelige bidragsytere på Wikipedia. Nettsiden har gjort egne undersøkelser som viser at mellom 85 og 90 prosent av bidragsyterne i dag er menn.

  Maria K. Landmark håper mange vil se nytten av å få nordnorsk scenekunst frem i lyset.
  Foto: Tanja Skoglund
 • Medrivende etterforskningsserie som dykker ned i de mystiske dødsfallene i Bay of Quinte

  APTNs prisbelønte undersøkende nyhetsprogram, «APTN Investigates», tar sikte på å avdekke sannheten bak den uforklarlige forsvinningen av to Mohawk-fiskere på Bay of Quinte for åtte år siden. Politiet fastslo at dødsfallene var tilfeldige, men familiene tror de to unge mennene ble drept. I en spesiell todelt serie med tittelen Secrets of the Bay, setter Kenneth Jackson ut for å finne ut hva som egentlig skjedde med Tyler Maracle og Matthew Fairman i denne mystiske saken full av hemmeligheter og rykter. Ifølge Ontario Provincial Police etterforskningsregistre dro de to mennene på spydfiske klokken 01:30 den 26. april 2015. Klokken 03.09 sluttet mobiltelefonene deres å kommunisere med mobilmasten.

  – Etter å ha møtt Tyler og Matthews familiemedlemmer, og med andre samfunnsmedlemmer, er det åpenbare hull i historien om hva som skjedde natt til 26. april 2015, forklarer APTN Investigates-produsent Cullen Crozier.

  – Basert på informasjonen vi har innhentet, og ut fra intervjuene vi har gjort med personer tett på saken, er det åpenbart at detaljene i politiets etterforskning og rettsmedisinerens rapport ikke stemmer.

  «APTN Investigates» er det første urfolks undersøkende nyhetsprogrammet i Canada, og vil lanseres fredag 6. oktober

 • Sulis-aktuelle Nils Gaup: – Den nordiske modellen råtner på rot

  Sulitjelma er en nøkkel til å forstå den norske samfunnsmodellen, ifølge Nils Gaup. Han er spent på hvor lenge den varer.

  – Jeg synes det er viktig å minne om hvem som kjempet fram det som ble den norske samfunnsmodellen, sier han til NTB.

  – Og det er aktuelt nå fordi det er krefter i sving for en ny modell. Disse kreftene vil bort fra Hovedavtalen av 1935, og ønsker at markedet i større grad skal bestemme.

  Les mer i artikkelen under: