Normal

– Vi har nådd vårt hovedmål

Selv om det samiske fotball-laget Real Romsa IL endte på femte plass, så er iniativtakeren til det nyetablerte laget meget fornøyd.

Lars Oddmund Sandvik

Lars Oddmund Sandvik var i spissen for å etablere Real Romsa IL i fjor. Nå er laget midtpunktet for de samiske ungdommene i Tromsø by.

Foto: Johan Ante Utsi / NRK

– Sportslig sett ble det bare en femte plass, men vi er meget fornøyd da vi har klart å nå hovedmålsetningen våres, sier iniativtakeren til Real Romsa IL Lars Oddmund Sandvik.

Samiske midtpunktet i Tromsø

Real Romsa IL består av spillere fra hele Norge, flesteparten med samiske røtter. Laget har nettopp gjennomført deres første sesong i Troms, etter at laget ble etablert på slutten av år 2010.

Det ble en femte plass i sjette divisjonen i Troms fotballkrets.

Resultatet er Sandvik noe fornøyd med, men det han er mest fornøyd med, er at laget har klart å samle samisk ungdom i Nord-Norges største by.

– Vi har kommet langt på vei for å skape et samisk møteplass, og det er vi veldig fornøyd med, sier Sandvik.

Selv om hovedmålet er oppnådd, er Sandvik sugen på å nå flere mål med laget.

– Vi har har flere målsetninger som vi ikke har klart å nå i årets sesong, fortsetter han.

Hva slags målsetninger har dere ikke nådd?

– Alt kan bli bedre, for å si det på den måten, sier Sandvik.

Kanskje damelag til neste år

I år stilte Real Romsa Idrettslag kun med et herrelag, men Sandvik og trenerstaben har fått flere forespørsler om det blir noe damelag til neste år.

– Vi har vært i kontakt med flere kvinnelige fotballspillere, som ønsker å bli en del av Real Romsa IL, og starte et eget damelag, sier Sandvik.

Sandvik er positiv, men han understreker at det er hardt arbeid å starte et fotball-lag.

– Vi skal selvfølgelig hjelpe til, men damene må selv ta initiativ til å sette opp laget. De må ta tak i de rollene som er sentrale for å starte damelaget, sier Sandvik.

Nå planlegger Sandvik en årsfest for alle som har vært med på Real Romsa eventyret. Samtidig håper han å se nye ansikter som vil være med neste sesong.

– Det blir et lite arrangement neste helg, eller helga etter, avslutter Sandvik.