NRK Meny
Normal

Preket positivt om Porsanger-ordførerens ulovlige veibygging

Prest Arne Skare benekter at han i sin kirkepreken ga støtte til en ulovlig veibygging. – Men jeg sa at porsangerordføreren har gjort noe som fører til at uføre og pensjonister kan komme seg ut i naturen – og det står jeg ved.

Arne Skare

Porsanger-prest Arne Skare kom med, for noen, oppsiktsvekkende uttalelser overfor menigheten i Lakselv kirke. Deler av menigheten tolket uttalelsene hans som støtte til porsangerordfører Knut Roger Hanssens ulovlige veibygging.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Det var i forbindelse med gudstjeneste i Lakselv kirke nylig, at prest Arne Skare kom med det deler av menigheten oppfattet som oppsiktsvekkende uttalelser.

I sin preken kom Skare inn på saken der porsangerordfører, Knut Roger Hanssen, må betale 100.000 kroner i bot, for å ha stått bak en ulovlig veibygging.

NRK Sápmi kjenner til at deler av menigheten skal ha tolket innholdet i prekenen, som støtte til ordførerens ulovlige veibygging.

Men Arne Skare benekter å ha gitt sin støtte til ulovligheter.

Knut Roger Hanssen

Porsangers ordfører Knut Roger Hanssen må betale 100.000 kroner i bot, etter å ha stått bak en ulovlig veibygging i Brennelv-området i Porsanger.

Foto: André Bendixen / NRK

– Porsangerordføreren har mot

– Jeg brukte ordfører Knut Roger Hanssen som eksempel til at man kan finne mot, selv om verden går i mot deg. Han har mot til å gjøre noe bra.

– Jeg støtter ikke lovbrudd, ei heller tar jeg stilling til veisaken. Jeg har ikke tatt standpunkt om lovbruddet, sier Skare.

Kontroversiell

Arne Skare omtales til tider som en kontroversiell prest.

Presten er tidligere dømt for to tilfeller av falske anmeldelser, der han skal ha fabrikkert trusler mot seg selv. Han ble ferdig med 30-dagers soning som han ble dømt til, i januar 2011.

Overfor avisa Fædrelandsvennen hevdet Skare seg uskyldig dømt.

Senere er han ansatt som prest i Porsanger.

(Artikkelen fortsetter under bildegalleriet)

– Kun fått positive tilbakemeldinger

Arne Skare ønsker ikke å stille til radiointervju.

Men han hevder å kun ha fått positive tilbakemeldinger fra menigheten.

– Jeg ønsket å vise til ordfører Hanssen som en som bruker sine talenter og nådegaver. Dette var en aktuell sak, så det var naturlig å nevne det, sier Skare.

– Men uavhengig om man tar stilling til et lovbrudd eller ikke, er dette noe som hører hjemme i en kirkepreken?

– Det er helt vanlig å nevne tidsaktuelle temaer i preken. Man må kunne kommunisere med menigheten på en måte som de forstår, og da bruker man gjerne tidsaktuelle temaer, sier Presten.

– Selve handlingen med å få bygd denne veien – kanskje ordføreren ikke burde gjort det, sier Skare.

– Uføre og pensjonister kommer seg ut

– Porsangerordføreren har gjort noe som fører til at uføre og pensjonister kan komme seg ut i naturen – og det står jeg ved, bemerker presten.

– Men jeg nevnte, og nevner spesifikt, at jeg ikke støtter lovbrudd, bedyrer prest Arne Skare.

Porsanger-ordfører, Knut Roger Hanssen, har tidligere uttalt at han ikke er enig i at han har brutt loven.

– Vi har ikke bygget noen vei. Vi har vært med på å utbedre trassen som har vært et problem, har han tidligere uttalt.