Presenterer serien "Hjerterått"

Onsdag 2. januar har Original Film AS pressevisning av de første episodene av spenningsserien "Hjerterått", som har premiere på NRK Super 5. januar.

Mona Steffensen

Mona Steffensen

Foto: Dragan Čubrilo / NRK

"Hjerterått" er en actiondrama i åtte episoder, hvor store deler av handlingen utspiller seg i det samiske miljøet i og rundt Kautokeino.

Under pressevisningen vises de tre første episodene fra serien samt musikkvideoen Hjerterått.

Gaup har regi

Grethe Bøe-Waal har regissert de fire første episodene og Nils Gaup regien på de fire siste episodene i actiondramaet.

Både regissørene og hovedrolleinnehaverne Tuva Marie Høili Pettersen og Gard Emil Elvenes vil være til stede under den første visningen i Oslo, 2. januar.

Manusforfatter Cecilie Mosli, visepresident Laila Susanne Vars i sametinget og Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort er invitert til den første visningen av dramaet til NRK Super.

Hjerterått

Serien er på åtte episoder, hvor hovedkarakterene er norske Anneli (12) og samiske Isak. Anneli flytter sammen med familien sin fra Oslo til Kautokeino, noe Anneli er svært motvillig til.

I Kautokeino møter hun Isak, som blir en god venn. sammen oppdager de at det foregår noe kriminelt i Kautokeino, og de finner ut at de ikke kan stole på voksne. Dermed må de oppklare saken på egen hånd.

Actiondramaet er produsert av Original Film AS for NRK, og er NRK Super sin største satsing noensinne.