NRK Meny
Normal

Deler av flyplassen i Umeå stengt

Flyplassen i Umeå har fått tilsendt et mistenkelig pulver i posten, trolig miltbrann. Nå er hele postterminalen stengt, og flere ansatte får ikke bevege seg ut fra arbeidsplassen.

Politi Umeå

SKREMMENDE: Ansatte og reisende ble møtt av maskert politi i ettermiddagstimene på flyplassen i Umeå i dag.

Foto: SVT

Det betyr også at over 10.000 husstander i området ikke mottar post i dag, på grunn av den mistenkelige pakken. Det skriver Svt på sine nettsider.

Postterminalen på flyplassen ble umiddelbart stengt da ansatte opfattet mistanke om pakken, og fortsatt er ting uoppklart.

Politi med masker

– Det er skremmende å bli møtt av politi med munnbind og gassmasker når man kommer på jobb, sier ansatt Mikael Granstrøm til Svt, som ikke fikk tilgang til sin egen arbeidsplass på grunn av sperringene.

Politibilder

Politiet dukket raskt opp på flyplassen i Umeå da de fikk melding om en mistenkelig pakke sendt til postterminalen.

Foto: SVT

Flere ansatte befinner seg nå i selve bygget hvor pakken skal ha blitt funnet. De får ikke lov å bevege seg ut av lokalet før tidligst klokken 18 i kveld, trolig grunnet fare for spredning av pulveret.

- Naturlig nok er det derfor mange som ikke vil motta post i dag, opplyser pressekontakt Maria Ibsén. Hun forteller at det nå er opp til politiet å gjøre jobben med og finne ut omfanget av forsendelsen og konkret hva den inneholder.