Normal

Posten slutter med postombæring på lørdager

Fra 5. mars blir det ingen postombæring på lørdager i Norge.

postbil i Beiarn

Førstkommende lørdag er siste lørdag Posten leverer ut post.

Foto: Knut Rindahl

Det skriver Lofotposten .

Etter at den nye postloven trådde i kraft fra nyttår, betyr det omstillinger internt i Posten. For kundene er endringen mindre. Men fra lørdag 5. mars iverksettes ett av de tiltakene som vil merkes mest.

Da blir det ingen postombæring. Men posten fortsetter å levere aviser også på lørdager.

Aviser leveres fortsatt lørdager

«Det er en tilpasning etter kundenes behov for brev på lørdager, i takt med vedvarende fall i brevvolumene. Brevene kommer i postkassen på mandag i stedet for lørdag, mens avisomdeling på lørdager videreføres.»

Det melder Posten Norge .

Heller ikke Postens postkasser som står plassert rundt omkring, der du kan levere brev, vil heretter bli tømt på lørdager. Postkontorer og Post i butikk vil fortsatt holde åpent som i dag.

Brevmengden halvert

Pressesjef John Eckhoff i Posten sier at Posten gjerne skulle distribuert post syv dager i uken, men det er det ikke nok post til.

– Fra tusenårsskiftet er brevmengden i Norge halvert. E-post har overtatt mye av denne trafikken. Nå gjør vi en tilpasning som vi har sett behov gjennom flere år, fordi vi ser at postmengden går radikalt ned. Da ny postlov kom i fjor, falt plikten om seks dagers postomdeling, og da valgte vi å kutte ut lørdagen, sier Eckhoff til Lofotposten .