Hopp til innhold

Partyjoikere store blant søringan

For fjerde sommer på rad er rOlfFa med "Toppløs" den desidert mest ønskede sommerlåta på Radio Grenland.

GM ja Rolffa

rOlfFa live.

Foto: Dan Robert Larsen

– Det skjønner vi i bandet lite av, sier vokalist Rolf Morten Anti Amundsen til Radio Grenland .

Løper ned til stranda med solkrem i handa, sola skinner på toppløse kvinner. Bikini teenieweenie og shortsen på vranga, jentan løper etter og e lettere forbanna....

rOlfFa - Toppløs

– Fått "Toppløs" på hjernen

Radio Grenland skriver på sin nettside at det er ikke vanskelig å få tonene av rOlfFa med "Toppløs" på hjernen i disse dager.

"For fjerde året på rad er låta den desidert mest ønskede sommerlåta på Radio Grenland, og vi spiller den mer enn gjerne! Men hvem er egentlig denne gjengen fra det høye nord, og hvorfor har vi "søringa" blitt så glade i låta?

– Vi er egentlig bare en kun kompisgjeng som veldig mange er blitt glade i, i hvertfall her i bygda (Karasjok). At folk der nede i Skien og det området der også er glade i oss finner vi veldig sært, sier Rolf Morten Anti Amundsen til nærradioen.

Sangeren og låtskriveren tror selv at joiken kan være det som fenger lytterne i Grenlands-området.

– Jeg lurer på om det kan være den joiken, at vi har laget nesten en ny sjanger, partyjoik, antyder Anti Amundsen. Han sier at han personlig er klar når som helst til å opptre live i Grenland, omså denne helga.

Korte nyheter

 • Aksjonist Mihkkal Hætta invitert til Stortingets åpning

  Loga sámegillii.

  I dag åpnes det 168. storting og i den anledningen får politikerne invitere gjester.

  Rødt-politiker Geir Jørgensen har invitert den samiske aksjonisten Mihkkal Hætta, som skal ha bodd i en lavvo utenfor Stortinget siden valgdagen 11. september.

  – Jeg har invitert Mihkkal fordi jeg mener at han virkelig trenger å være der. Når de tre statsmaktene som vi har i Norge er samlet på denne høytidelige dagen, med det dystre bakteppet som Fosen-dommen er, og at vi har et pågående menneskerettighetsbrudd, så synes jeg det er viktig at vi har representanter fra reindrifta med inn i salen i dag, sier Jørgensen.

  Hætta synes det er gøy å inviteres inn på Stortinget, og sier at det er spesielt viktig for ham å vise sin protest.

  – Det er veldig stas at jeg får være med på åpningen og vise hva jeg synes. Jeg drar dit i vrengt kofte og minner de om det pågående menneskerettighetsbruddet, sier Hætta.

  Rødt-politiker Geir Jørgensen inviterer aksjonist Mihkkal Hætta til Stortingets åpning
  Foto: Mette Ballovara / NRK
 • Akšunista Mihkkal Hætta bovdejuvvon Stuorradikki rahpamii

  Les på norsk.

  Stuorradikki rahpama oktavuođas besset politihkkárat bovdet guossi. Rukses-bellodaga Geir Jørgensen lea bovden Mihkkal Hætta.

  – Lean bovden Mihkkala daningo oaivvildan ahte son dárbbaša doppe leat. Go golmma stáhtafámu Norggas deaivvadit dán allaáiggálaš beaivvi, ja go Fovse-duomu lea duogážis dainna olmmošvuoigatvuođarihkkumin, de oaivvildan ahte lea dehálaš ahte boazodoalu ovddasteaddjit leat lanjas, dadjá Jørgensen.

  Mihkkal Hætta lea ceggen lávu Stuorradikki olggobeallái ja doppe galgá leat orron golmma vahko. Son lea ilus go bovdejuvvo Stuorradikki rahpamii, muhto oaidná maid dan vejolašvuohtan čájehit vuostemiela.

  – Lea hui stuorra gudni leat mielde ja čájehit miela. Mun manan dohko jorggugávttin ja muittuhan sin ahte dat olmmošvuoigatvuođarihkkumat gevvet ain odne, dadjá Hætta.

  Rødt-politiker Geir Jørgensen inviterer aksjonist Mihkkal Hætta til Stortingets åpning
  Foto: Mette Ballovara / NRK
 • Skal bruke laser mot lakselus

  Oppdrettsgiganten Cermaq skal bruke laser for å fjerne lakselus på anlegg i Nordland og Finnmark.

  Ifølge en pressemelding har metoden vist seg å holde lusenivået nede og opprettholde fiskevelferden. Også andre oppdrettsselskap har tatt i bruk lasere.

  Lakselus
  Foto: Bjørn Skår / Norse