NRK Meny
Normal

Politiker vil ha svar på legekrise – nå har kommuneoverlegen sagt opp

To av tre leger i Tysfjord er for tiden borte fra jobb, og den ene av de to har sagt opp sin stilling. Nå krever en politiker svar på hva som foregår.

Drag Legekontor

Drag legekontor har vært stengt på grunn av legemangel, men er tross legemangel åpnet igjen.

Foto: Simon Piera Paulsen / NRK

Kommunestyrerepresentant Torgeir Ness (Sv) krever nå svar på hva som foregår med legesituasjonen i Tysfjord.

– Jeg setter et spørsmålstegn ved situasjonen, og vil ha et svar fra kommunen.

Torgeir Ness

Sv-politiker Torgeir Ness lurer på hva som foregår.

Foto: Sander Andersen / NRK

To nytilsatte leger, som har en prøveperiode på seks måneder, er begge sykemeldt – og om kort tid utløper prøveperioden.

– Kan vi forvente at vi plutselig sitter uten leger, undrer Torgeir Ness, og understreker at han er godt fornøyd med de nye legene.

Når NRK i dag tar kontakt med rådmann Konrad Sætra for å få svar på spørsmålene, opplyser han at kommuneoverlegen har sagt opp sin stilling.

«Kommuneoverlegen i Tysfjord har sagt opp sin stilling og den vil bli lyst ut på vanlig måte. Kommunen vil til enhver tid sørge for at en har en forsvarlig legebemanning, og vil rekruttere vikarer inntil den faste stillingen er besatt», skriver rådmannen i en e-post til NRK.

Legekrise

I forrige uke meldte Tysfjord kommune om en utfordrende legesituasjon.

Konrad Sætra

Rådmann Konrad Sætra opplyser at kommuneoverlegen har sagt opp.

Foto: Sander Andersen

– På grunn av fravær har vi en vanskelig legesituasjon i kommunen, skrev Tysfjord kommune i et innlegg på sine nettsider i forrige uke.

Innegget er nå fjernet fra nettsidens forside.

På lørdag betegnet avisa Fremover situasjonen som en legekrise i Tysfjord fordi to av tre leger er sykemeldt, og at dette har skapt en rykteflom i kommunen og en opphetet debatt på Facebook der flere gir uttrykk for håp om at legene er tilbake snarest.

På prøvetid

Kommuneoverlege, Lars Kristian Kvalheim, og hans kone er nyansatte i Tysfjord med en halvårig prøveperiode som utløper om kort tid, melder Fremover.

– Vi har ikke tatt noen avgjørelser om hva vi vil foreta oss i fortsettelsen, men vi er i dialog med kommunen. Akkurat nå forholder vi oss til at vi er sykemeldte, sa Kvalheim til Fremover lørdag.

NRK har i dag ikke lyktes med å komme i kontakt med noen av de omtalte legene.