Hopp til innhold

Korte nyheter

 • Svensk selskap har kjøpt opp Sydvaranger Mining AS

  Det svenske selskapet Grangex AB har i dag inngått en avtale om å kjøpe Sydvaranger Mining AS fra Orion for 33 millioner amerikanske dollar. De overtar vedlikeholdet av gruven 1. januar. Det skriver Sør-Varanger Avis.

  Grangex har i dag har inngått en betinget salgs- og kjøpsavtale med OMF Fund II H Ltd (Orion) for oppkjøp av 100 prosent av aksjekapitalen og aksjonærlånene til Sydvaranger Gruve AS. Det skriver de i en pressemelding.

  Administrerende direktør i Grangex, Christer Lindqvist er glad for å lede dette banebrytende nordiske samarbeidet i en av Norges viktigste regioner på et avgjørende tidspunkt i Europas søken etter å bli selvhjulpen når det gjelder mineraler.

  Da Lindqvist besøkte Sydvaranger i sommer sa han at de vil være først i verden med å ta i bruk helt nye metoder i jernmalmproduksjon, og at Sydvaranger stod øverst på ønskelista, på grunn av den rene malmen og mulighetene som lå i det.

  Ordfører Magnus Mæland (H) er fornøyd.

  – Dette var veldig hyggelige nyheter. Jeg ønsker de nye eierne hjertelig velkommen, sier Mæland (H).

  Sydvaranger gruve.
  Foto: Frida Ravna Rømo / NRK
 • UNN gjenopptar tilbud om tidlig ultralyd

  UNN gjenopptar tilbudet om tidlig ultralyd fra første uke i 2024, opplyser UNN.

  Det er et frivillig tilbud som tilbys til gravide i uke 12 i svangerskapet i Tromsø, Harstad og Narvik ved UNN.

  Tilbudet ble midlertidig stanset i juni. Årsaken var mangel på ultralydjordmødre, ifølge UNN.

  – Vi mangler fortsatt ultralydjordmødre, men har utdannet flere leger for å utføre disse oppgavene. Vi kan derfor igjen innkalle til tidlig ultralyd når vi mottar henvisning til den vanlige rutineultralyden i uke 17-19, sier avdelingsleder Ingard Nilsen på Kvinneklinikken.