Politiet: – Rolig natt, men vi kom ikke over alt

Operasjonslederen i Finnmark sier de har hatt en relativt stille og rolig natt, men de har ikke rekt å ta seg av alt som har hendt i distriktet.

Mann i arrest hos politiet

ILLUSTRASJONSBILDE: Flere personer måtte overnatte i fyllearresten natt til 1. mai rundt omkring i Sápmi.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Vi har fått tatt noen av hendelsene som har skjedd i natt, men ikke alt. Det har vært en del høy musikk og festbråk som vi ikke har vært på, dette på grunn av kapasitetsmangel, sier operasjonsleder i Finnmark politidistrikt Lars Gaupset.

Ifølge TV2 har situasjonen vært likedan i de store byene sørpå hvor politiet hadde en travel natt og måtte prioritere sakene som ble ringt inn.

Skryt til russen

Russefeiringen har for alvor startet over hele landet, og med det kommer også flere fester. Så langt skryter operasjonslederen av årets avgangselever.

– Jeg tror det har vært en grei russefeiring så langt. Noe støy drar de med seg (journ.anm. russen), men så langt har det ikke vært noen alvorlige hendelser knyttet til de, sier Gaupset.

På en russefest i Sandnesdalen ble en 18-åring slått i ansiktet, og det hele endte muligens med en knekt nese. Til tross for dette var det ellers ikke noe å si på stemningen på stedet.

– Patruljer meldte om at det var god stemning på russefesten i Sandnesdalen. Det var kun den ene hendelsen der, ellers forløpte det seg helt greit.

Oppsummering av natten i Sápmi

Politiet i Troms har hatt en meget travel natt og de har avsluttet flere fester. De melder også om gjentatt feststøy fra russen og de har i løpet av natten vært innom to videregående skoler.

Flere overstadige berusede personer måtte også inn for å sove ut rusen i Gibostad, Bukta og Tromsø.

Laster Twitter-innhold

I Rypefjord i Finnmark var det ikke kun festbråk, men det var også personer som skjøt opp fyrverkeri. De festglade personene ble oppringt av politiet og de meldte om at de holdt på å avslutte festen klokken fem i natt.

En mann og kvinne skal ha kranglet på en adresse i Vadsø sentrum. Ingen av partene ble skadet. Politiet rykket ut til hendelsen og fikk roet ned partene. Mannen dro til noen kamerater for å overnatte denne natten.

Laster Twitter-innhold