Politiet søker etter en savnet person i Kvalsund

Personen har vært savnet siden forrige helg.

POLITI
Foto: KYRRE LIEN / SCANPIX

– Den savnede var sist i kontakt med de pårørende lørdag ettermiddag/kveld per telefon. Siden har ingen hørt fra ham, opplyser operasjonsleder Sverre Andre Opdahl i Finnmark politidistrikt.

Opdahl opplyser at politiet iverksatte umiddelbar innsats og har holdt oppe trykket i hele natt med bruk av flere ressurser.

– Det er i nåværende stund gjort funn av en snøscooter som den savnede eier. Denne er funnet i fjæra i nærheten av veien mellom Saraby og Porsa. Snøscooteren er funnet i sjøen.

En innsatsleder fra politiet er ute og styrer innsatsen på stedet sammen med mannskaper fra Hammerfest brann- og redning, røde kors hjelpekorps Hammerfest, samt at norske redningshunder er på tur fra Alta og er igang ganske så snart. Søket blir å pågå utover dagen.

– I den forbindelse er det ønskelig at dersom noen har gjort observasjoner eller sett en snøscooter komme kjørende langs med veien mellom Saraby og Porsa i tidsrommet lørdag kveld til og med i dag, om å ta kontakt med politiet. Det kan være nyttig informasjon for oss som kan bidra til ytterlige informasjon i saken, anmoder Opdahl.

Korte nyheter

 • 13 337 ådå viesádijda njåmmum

  Maŋemus jánndurin tjáledum lli 13 337 ådå viesáda Vuonarijkan gesi l korona njåmmum.

  Lávvodagá li 224 viesáda koronanjoammoma diehti skihppijvieso sisi tjáledum.

  En PCR-maskin analyserer prøver for Covid19 ved mikrobiologisk laboratorium ved Nordlandssykehuset i Bodø.
  Foto: Ola Helness / NRK
 • Den samiske filmen «Radji» vant pris på TIFF

  Den samiske filmen «Radji» vant prisen «Trømsøpalmen» under Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF) i dag. Filmen er regissert av John Erling Utsi og Georg Gøtmark.

  Tromsøpalmen deles ut til den beste filmen i sideprogrammet Film fra Nord.

  Juryen begrunner blant annet med at filmen avdekker den systematiske undertrykkelsen av den samiske kulturen og levemåten, ved å lage grenser der det aldri har vært grenser før. Og ved lov, beskytter den sterke.

  Den brasilianske filmen Medusa vant to filmer - både Auroraprisen og Faith in Film-prisen.

  Tromsø Internasjonale Filmfestival
 • Beitekrise i Nordland

  Statsforvalteren i Nordland har erklært beitekrise for Ildgruben og Saltfjellet reinbeitedistrikt med tilbakevirkende kraft fra 15. desember til 31. januar. Beitekrisen er ekstraordinær og ikke en del av normale, årlige variasjoner. De ber folk som er på ute på tur om å vise hensyn hvis de møter på rein.