Per Sundnes: – Agnete er allerede legendarisk

Tidligere MGP-general Per Sundnes mener at Agnete har en sjanse for å vinne årets Eurovision Song Contest fordi hun er så åpen og autentisk.

Bildekollasj av per sundnes og Agnete

«Eks MGP-general» mener at Agnete kan nå toppen under årets ESC.

Foto: Bøe, Torstein og Mark Earthy. (Fotomontasje av NRK) / NTB scanpix

Agnete vant overlegent med «Icebreaker» under Melodi Grand Prix-finalen lørdag kveld. Og det fikk over 1,3 millioner med seg.

Enestående urkraft

Per Sundnes jobbet med Melodi Grand Prix fra 2007 til 2012 og blir kalt MGP-general fordi han har vært så tilknyttet til konkurransen. Han har god kjennskap til konkurransen, og har tro på Nessebyjenta.

– Jeg har vært så heldig at jeg har jobbet med henne i The Blacksheeps, og hun har en urkraft som er helt enestående. Når hun står på scenen og synger sangen som hun selv har skrevet om ei venninne, så blir det så troverdig at folk vil ha det. Og det tror jeg også Europa vil ha.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Agnethe Johnsen vant Melodi Grand Prix 2016, og blir den norske representanten under finalen i Stockholm.

Ifølge Sundnes er det vanskelig å konkurrere i Eurovision mot 44 andre land, og Norge er ganske alene som en norsk nasjon. Men Agnete har ryggrad til å bære en nasjon sitt bidrag på ryggen og i tillegg er hun autentisk.

– Hun har vært der før og på tross av det er hun er veldig ung. Hun ser utrolig fresh ut, er litt annerledes enn andre i Europa, og det er til vår fordel. Folk er veldig opptatt av at det skal være autentisk, og at det skal handle om hvem nordmenn er. Derfor tror jeg at hun kan gjøre det bra.

Per Sundnes

– Agnete er allerede legendarisk, hun er den første som har vunnet MGP junior, MGP junior Nordic og vanlig MGP sier Per Sundnes

Foto: Mark Earthy

Allerede legendarisk

21 åringen er den første som har vunnet MGP junior, MGP junior Nordic og vanlig MGP og hvis hun vinner Eurovision så er hun en legende ifølge Sundnes.

– Må si at Agnete allerede er legendarisk, hun er den første som har vunnet MGP junior, MGP junior Nordic og vanlig MGP. Og hvis hun vinner Eurovision, så blir hun en legende.

Underdog stemplet

Ifjor var Sveriges låt favoritt lenge før ESC finalen og den ble spilt i hele Europa før finalen. Sundnes forteller at om noen uker så begynner de med meningsmålingene over hvem som er årets favoritt. Storbritannia og Spania er hans foreløpige favoritter som ikke har hevdet seg de siste årene.

– Vi liker jo underdogs som kommer og tar oss med storm. Og nå er det lenge siden Rybak vant, så det kan hende Norge også er en underdog, som kommer opp på sidelinja og tar storeslem.

Mange hadde Agnete som favoritt før lørdagens finale , og får hun favorittstempelet i ESC også, så blir ikke et problem for Nessebyjenta.

– Hun har føttene så godt plantet i snøen at hun kommer ikke å la seg påvirke av det. Hun har et spennende bakgrunn, hun går med hjertet i hånden og forteller åpent hvordan livet hennes er. Og det har vi sans for, vi liker at folk er jordnære og at de har en historie å fortelle.

Agnete synger vinnerlåten «Icebreaker». I mai skal hun representere Norge i Eurovision Song Contest i Stockholm.

– Per Sundnes, skal du til Sverige for å se på ESC?

– Nei, ESC er et TV-program. Jeg kan si til dere i Finnmark, trøst dere med det at det er det dem jobber med. Hundrevis av folk som lager dette for at vi skal sitte hjemme å se på dette. Og ikke sitte i en kald idrettshall i Stockholm, men vi skal sitte hjemme med taco og noe godt i glasset og kose oss.