Penger til NuorajTV

Sametingsrådet foreslår fast tilskudd med 300 000 kroner årlig til det lulesamiske ungdomstilbudet NuorajTV. Prosjektleder Odd-Levi Paulsen er glad.

Faksimile av internettsiden til NuorajTV.

Faksimile av internettsiden til NuorajTV.

Foto: Harrieth Aira / NRK

Prosjektleder for NuorajTV Odd Levi Paulsen.

Prosjektleder for NuorajTV Odd Levi Paulsen.

Foto: Privat

– Det er kjempebra at Sametinget ser at NuorajTV tilbudet er viktig for lulesamisk ungdom. Jeg er svært glad, sier Odd Levi Paulsen.

NuorajTV som var verdens eneste samiskspråklige nett-tv tilbud for og av lulesamisk ungdom ble etablert i 2010 som en prøveordning.

Les: Nytt lulesamisk medietilbud lansert

Tilbudet ble imidlertid innstilt ved årsskiftet på grunn av manglende bevilgninger.

Les også: NuorajTV må stables på beina igjen

Men nå skal prosjektet stables på beina igjen og nå med ny prosjektledelse der det nystartede filmselskapet Julev Film og prosjektleder Odd Levi Paulsen er den som skal drive prosjektet videre.

Sametinget gir fast bevilgning

Og nå åpner Sametinget pengesekken sin og Sametingsrådet foreslår for neste års sametingsbudsjett at dette unike populære lulesamiske medietilbudet skal få faste bevilgninger fra Sametinget med 300 000 kroner årlig.

Sametingsrådets medlem, Vibeke Larsen.

Sametingsrådets medlem, Vibeke Larsen.

Foto: Harrieth Aira / NRK

– De har drevet dette i en prosjektperiode med stor suksess og tilbudet har blitt godt tatt imot. Nu har dem kommet opp med forslag til hvordan dette skal drives på permanent basis. Og dette er noe som Sametingsrådet stiller seg bak og foreslår derfor å sette prosjektet inn på fast bevilgning på 300 000 kroner i året, sier Sametingsrådets medlem Vibeke Larsen.

Årlig driftsstøtte på 300 000 kroner er ikke tilstrekkelig for å drive tilbudet.

Og prosjektleder Odd-Levi Paulsen har derfor også søkt om midler både fra Kulturdepartementet, Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet og Nordland fylkeskommune.

– Dette er en samfinansiering mellom Sametinget og regjeringen og det er det som NuorajTV også legger opp til. Og når Sametinget legger tilbudet inn som en fast bevilgning så er det jo en sterk pekefinger ned til Oslo hva vi ønsker å prioritere. Og da forventer vi også at departementene følger med og prioriterer dette, sier Vibeke Larsen.

– Blant annet har Handlingsplanen for samiske språk fokus på lulesamisk, og NuorajTV er ett av virkemidlene når man ønsker å bygge opp det lulesamiske språket og den daglige bruken av språket, sier hun videre.

Og prosjektlederen har tro på at NuorajTV snart er i drift igjen.

– Ja, jeg tror NuorajTV er i drift igjen til neste år. Det tror jeg virkelig, sier Odd-Levi Paulsen.

Mer om prosjektet kan du lese på deres egen nettside www.nuorajtv.no.

Sametinget vedtar budsjettet for neste år i slutten av denne måneden når Sametingets plenum samles i uke 48.