NRK Meny
Normal

Kjent stylist føler seg mobbet og trakassert

Den kjente stylisten, Erlend Elias Bragstad føler seg trakassert og mobbet via Facebook av en av lederne for Samisk musikkfestival i Kautokeino.

Erlend Elias Bragstad

Erlend Elias Bragstad føler seg mobbet av en av lederne for påskefestivalen i Kautokeino.

Foto: Mette Ballovara / NRK

Bragstad var konferansier for Samisk musikkfestival under konserten som de arrangerte i Kautokeno påskeaften.

Kalt for homsediva

Natt til mandag skrev produsenten for musikkfestivalen, Olga Solyanik dette på sin egen Facebook side:

"Hvorfor stygge folk har så stygge uttallerser. Liksom proiminerte samiske designere sedner oss til helvete fordi vi har ikke tilffredstilt drikkekrav til en homsediva. For øvrig elsker jeg homser! Både samiske, norske, russiske osv. så lenge de klarer botoxen til å komme på en riktig plass:) Elsker botoxen min også. Men det er ikke alle som klarer å få det til riktig:) he he. Men vi støtter folk som er litt handikap"

Bragstad føler seg mobbet og er skuffet over arrangørene.

– Først ble jeg litt lei meg, for jeg liker verken rasisme eller mobbing, så ble jeg frustrert over at folk som har så viktige posisjoner kan være så vanvittig uprofesjonell, sier Bragstad.

– Jeg skrev det i frustrasjon

Olga Solyanik sier til NRK Sapmi at hun med dette ikke sikter til noen navngitte personer, men at hun skrev det i frustrasjon. Hun fjernet meldingen fra Facebook etter fire timer.

Olga Solyanik kommenterte saken mer detaljert i Altaposten torsdag.

Solyanik sier til avisen at hennes mann ble sjikanert, noe som fikk det til å koke over.

– 1. påskedag på kvelden var jeg ute med min mann og noen venner. Vi hadde en hyggelig kveld, og mange kom og gratulerte med et flott arrangement. Midt på natta opplevde vi en ubehagelig hendelse da min mann ble sjikanert av en dame som hadde vært på festivalen dagen før, sier hun.

Vi skjønte ingenting. Hun sjikanerte også andre som vi jobber sammen med. Når det foregår midt i lokalet, og hun roper høyt at han skal dra til helvete, så ble det reaksjoner. Det rystet meg så mye at det kokte litt over, sier Solyanik til Altaposten.

Anne Berit Anti
Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Kranglet på fest

Den samisk motedisgneren Anne Berit Anti var også konferansier under lørdagens musikkprogram sammen med Erlend Elias Bragstad.

Anti sier at hun dagen etter var på fest på Maras i Kautokeino og kom i diskusjon med arrangørene.

– Da sa de at Erlend Elias Bragstad ikke lenger var velkommen på deres arrangementer fordi han var så kravstor, sier Anti.

Under denne diskusjonen kom Anti med noen kraftsalver, og ba arrangørene reise en viss plass siden de ikke ville ha Bragstad med mer.

Anti tror dette har vært årsaken til Solyaniks uttaleser på Facebook.